KSBÜ’DE SON TEKNOLOJİ VERİ MERKEZİ KURULDU
300x250
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (KSBÜ) son teknoloji veri merkezi kuruldu. Kurulan veri merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Bilgi İşlem Daire Başkanı Servet Sağlam, “Son teknoloji ürünü tümleşik yapıda, üstün donanımsal ve güvenlik özelliklerine sahip bir veri merkezini üniversitemize ve ilimize kazandırmanın haklı sevincini yaşıyoruz. Veri merkezimiz ilimizdeki en üstün özelliklere sahip sistem.” dedi.
Günümüz sunucu sistemlerinin popüler bir ayağı olan Hyper-coverged mimaride tasarlanan veri merkezi, bu sayede daha az donanım ile daha yüksek performans ve alan seçenekleri sunuyor. Uzun vadede veri merkezi için yeni yatırım maliyetlerini minimuma indiren bu yapı sayesinde ayrıca her bir sunucu sisteminin sanal yedekliliği de daha esnek ve güvenli hale geliyor. Sunucu ve storage kalabalığının yerine tümleşik mimari sayesinde hem alan hem enerji ve hem de güvenlik gereksinim ve giderleri azaltılıyor. 100 Gbit hızla haberleşen sunucu sistemleri, güvenlik ve performansı hızla taçlandırıyor.
VERİ MERKEZİ BAŞARISINI UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE DE KANITLADI
Aktif-aktif çalışan güvenlik mimarisinin arkasında konumlandırılan son teknoloji sunucu sistemlerinin özellikle uzaktan eğitim sürecinde performansıyla göz doldurduğunu ve sorunsuz bir süreç yaşadıklarını belirten Sağlam, bu yapıyla birlikte üniversitenin ağ özelliklerinin de daha üstün hale getirildiğini ve öğrencilere sunulan internet hizmetinin kalite ve güvenliğinin arttırıldığını ekledi. Sunucu sistemlerinin tümleşik yapısının sunduğu esneklik ve gücün eğitim sürecinde sanal bilgisayar laboratuvarlarından veri analiz sistemlerine kadar işlevsel pek çok artısının öğrencilere ve akademisyenlere kolaylık sağlayacağı belirtildi.
KALİTESİ TESCİL EDİLDİ
Veri merkezinin kurulmasının ardından tüm üniversiteye adapte edildiğini belirten Sağlam, bu sürecin tamamlanmasının ardından veri merkezinin bazı zorlu testlerden geçirildiğini ve sorunsuz geçen bu test döneminden sonra veri merkezinin ISO 27001 – Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası kriterlerini sağlama başarısının da tescillendiğini sözlerine ekledi. Sağlam, ayrıca veri merkezinin gerek duyulması halinde diğer kamu kurumlarına da alan ve sunucu desteği verebilecek bir yapıda kurulduğunu belirterek bu seçeneğin değerlendirme aşamasında bulunduğunu bildirdi.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği