KSBÜ'DE AKADEMİK BAŞARI YÜKSELİYOR
300x250
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (KSBÜ) "2021 Yılı Akademik Teşvik" sıralamasında dereceye giren öğretim üyeleri için tebrik töreni düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu KSBÜ'deki bilimsel gelişmelerden bahsetti.
KSBÜ içerisinde dereceye giren akademisyenler; Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın, Prof. Dr. Duygu Perçin Renders ve Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi tarafından tebrik edildi.
Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'KÜTAHYA SAĞLIK KÜTİİLE BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ERSİTESİ' görseli olabilir
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Kavuncu, “Üniversitemizin belirli alanlardaki hedefleri kavramış, akademik teşvik sıralamasına girmiş hocalarımız var. Her şeyden evvel bu çalışmalarından dolayı akademisyenlerimizi kutluyoruz. Ülkemizin, üniversitemizin buna ihtiyacı var. Dünyada bir rekabet var. Bu rekabet bilimsel çalışmalarla gerçekleşiyor. Yeni bir üniversite kültürü içerisinde evrilmek istiyoruz. Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana, bilimsel çalışmalarda bir yükseliş içerisinde. Teşekkür ediyorum.”
Rektör Kavuncu KSBÜ’deki bilimsel çalışmalar konusunda şu bilgileri paylaştı:
“2019 yılında üniversitemiz öğretim üyelerinin Web of Science (WOS) indekslenen uluslararası dergilerde makale sayısı 90 iken, 2021 de 188’e, atıf sayısı ise 132 iken 402’ye yükseldi. 2019’ da Q1 dergilerdeki makale sayımız 13, 2021’de ise 41’dir. Makalelerimizin yüzde 63’ü klinik alanlardan, %24’ü ise yaşam bilimleri alanındandır. 2018 yılı itibari ile TÜBİTAK proje sayımız 3 iken, 2021 yılı içindeki TÜBİTAK proje sayımız 12 olmuştur. 2019 yılında öğretim üyesi başına düşen SCI indeksli yayın sayısı 0,55 olup, 2021 yılı için öğretim üyesi başına düşen SCI indeksli yayın sayısı 0,93’dür.”
Bir 1 kişi ve iç mekan görseli olabilir
KSBÜ’de dereceye giren öğretim üyeleri:
Prof. Dr. Ayşegül KÜÇÜK, Prof. Dr. Fatih ÖZCURA, Doç. Dr. Fatma BAŞAR, Doç. Dr. Mehmet KORKMAZ, Doç. Dr. Berceste GÜLER, Dr. Öğr. Üyesi Derya BERİKTEN Dr. Öğr. Üyesi Elif TUĞÇE ÇİTİL Dr. Öğr. Üyesi Fatih KAR, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül DURMAZ, Dr. Öğr. Üyesi İsmail SARAÇOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Orhan ALTUNEL
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği