KSBÜ YENİ KAMPÜS İÇİN GÜN SAYIYOR
300x250

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dumlupınar Üniversitesine ait Germiyan Kampusu kullanım hakkını devralarak yeni kampus hazırlıklarına başlamış ve 2022 yılı içerisinde dersliklerin inşasına başlayarak kısa zamanda bitirilmesini bekleniyor.

Konu ile ilgili AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin yeni kampus alanı olacak Germiyan Kampusu hakkında ve yapılacak derslikler hakkında bilgiler paylaştı. Ceyhun “ Şehrimize ve Öğrenci kardeşlerimize çok yakışacak” başlığı ile verdiği bilgilerde şu ifadelere yer verdi.

KSBÜ GERMİYAN KAMPÜSÜ KULLANIM HAKKINI DEVRALMIŞTI

AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun “4 yıl gibi kısa bir süre önce kurulmasına rağmen kaliteli ve modern eğitim alt yapısıyla Ülkemizin sayılı Sağlık Temalı Üniversiteleri arasına giren Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversite'miz ile Dumlupınar Üniversitemiz arasında 04.02.2019 tarihinde yapılan protokol neticesinde Dumlupınar Üniversitemize ait Germiyan Kampüsü kullanım hakkını devralmıştı Geçtiğimiz günlerde Milletvekillerimiz Ahmet Tan,İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Valimiz Ali Çelik ve KSBÜ Rektörümüz, Prof Dr Vural Kavuncu ile Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın İbrahim Şenel'i,YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ı ziyaret ederek Üniversitelerimizin gelişmesi ihtiyaçları hususlarında taleplerimizi iletmiştik.

KSBÜ TOPLAM 162.880 METREKARE OLAN YENİ KAMPÜSÜNDE HİZMET VERECEK

KSBÜ, master planı tamamlanmış kapalı fiziki alanlarının toplam 162.880 metrekare olan Yeni kampusunda hizmet verecek. Aynı bölgede uygulama projesi bitme aşamasında olan Merkezi Derslik 1.Kısım 10.850 metrekare,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlık ve Merkez Uygulama Laboratuar ve atölyeleri 15.902 metrekare,  Temel Tıp Bilimleri Binası 14.672 metrekare, Rehabilitasyon ve Welness Uygulama Merkezi 5.361 metrekare olmak üzere uygulama projesi tamamlanmış olan binaların toplam fiziki alanı 46.785 metrekare olacak.

İHALE VE İNŞAAT SÜRECİ 2022 YILI İÇERİSİNDE BAŞLAYACAK

AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun “Bunlardan Merkezi Derslik 1.Kısım için 2022 yılında ödenek temini yapılmış olup 10.850 metrekarelik bu binada ihale ve inşaat süreci 2022 yılı içerisinde başlayacak. Şehrimize vermiş Oldukları destek dolayısıyla başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlarımıza, YÖK Başkanımıza, Cumhurbaşkanlığı Starateji Daire Başkanımıza, Projelerimizin kabulü ve ödenek çıkartılmasında çok büyük destekleri olan Milletvekillerimiz Sn. Ahmet Tan, Sn. İshak Gazel, Sn. Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Valimiz Sayın Ali Çelik ve KSBÜ Rektörümüz Sn Prof. Dr. Vural Kavuncu ve Bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Şehrimize Hayırlı Olsun” ifadelerine yer verdi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği