KSBÜ SAĞLIK HİZMETİNDE YÜKSELEN DEĞER OLDU
300x250

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Radyo Enerji ve Kütahya Habercim Instagram ortak yayınında Hakan Demirtaş’a konuk olarak, güncel gelişmeler hakkında bilgi verdi. Rektör Kavuncu,“Sağlık hizmetinde yükselen değer olduk.” diye belirterek, pandemi döneminde Kütahya’da başarılı bir sınav verildiğini ifade etti.

Rektör Kavuncu, Kütahya’nın sağlık hizmetinde 2 yıl içinde önemli bir noktaya geldiğini hatırlatarak, “Pandemi dönemindeyiz. Türkiye’de acil dışında hizmet veren hastane çok az. Biz acil dışında diğer hizmetleri de veriyoruz. Sağlık hizmeti konusunda, KSBÜ’nün kurulduğu günden bugüne, yani 2 yılda akademisyen sayımız 400’ü geçti. Aşağı yukarı ikiye katladık diyebiliriz. Nitelikli bir kadroyla hastaneyi kapsadık. Vatandaşlarımıza iyi bir sağlık hizmeti almaları konusunda çalışmalar yaptık ve çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

“PANDEMİ DÖNEMİ YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKTIK”

KSBÜ’ye kazandırılan alanında başarılı akademisyenler sayesinde, pandemi dönemi başarılı hizmet verildiğini hatırlatan Rektör Kavuncu, “Hiç dikkatinizi çekiyor mu? KSBÜ’nün kurulduğu günden itibaren, Kütahya’da sağlık hizmeti konusunda eleştiri sayısında ciddi bir düşme meydana geldi. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi, başarılı bir kadroyla hastanede hizmet veriyoruz. Çok nitelikli işlerin yapıldığı bir hastaneye doğru evrildik. 2 yıl içerisinde ciddi çalışmalar yaptık. Artık dışarıya sevk sayısı günlük 2 hasta. Dışarıdan gelen hasta sayısı da 2’nin üstünde. Bu dönem verdiğimiz hizmet ile pandemi dönemi de yüzümüzün akıyla çıktık.” diye konuştu.

“DİLEĞİMİZ BAHAR DÖNEMİ SON SINIF ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTEMİZDE GÖRMEK”

Türkiye’de üniversite eğitiminin kademeli olarak başlayacağına dair düşünceye sahip olduğunu belirten Rektör Kavuncu, “Özellikle staj uygulamaları olan son sınıf öğrencilerimizi bahar döneminde üniversitemizde görmeyi arzuluyoruz. “ diye vurgulayarak, pandeminin gidişatına göre kararlar alındığının tekrar altını çizdi.

DİŞ RANDEVUSU HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

KSBÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi randevu durumu hakkında görüş bildiren Rektör Kavuncu, “Türkiye’de pandemi dönemi acil dışında hizmet veren hastane çok az diye hatırlatmak isterim. Geçen hafta ortalama 150 diş tedavisi seansı yapıldı. Pandemi dönemi hastalarımıza daha iyi hizmet vermek ve hijyen koşullarına dikkat ettiğimizden dolayı süreç şöyle işliyor; bir saat tedavi gerçekleştiriyoruz, bir saat dezenfeksiyon işlemleri yapıyoruz. Bu arada randevular MHRS sisteminden değil, Diş Hekimliğimizin web sayfasından yapılıyor.” bilgilendirmesinde bulundu.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar, sahnedeki insanlar ve iç mekan

DİŞ HEKİMİ SAYISI 12’DEN 46’YA YÜKSELDİ

KSBÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Berceste Güler de programa konuk olarak merkez hakkında şunları söyledi: “5 yıldır Kütahya’dayım. 2018 yılında burada toplam 12 diş hekimi vardı. Bugün bu sayı 46’ya ulaştı. Bunu çok büyük bir gelişme olarak görüyorum. Hekimlerimiz çok iyi bir performans sergiliyorlar. Bunu büyük bir sevgi ve mutlulukla yapıyorlar. Artık ileri cerrahi tedaviler gerçekleştiriyoruz.”

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği