KSBÜ Kampüsüne 17 bin 060 fidan dikilecek
300x250

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında Kampüs Alanı Ağaçlandırılmasına Ait Protokol imzalandı.
Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ile KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu arasında imzalanan protokol sırasında KSBÜ Genel Sekreteri Kutlu Önal ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Ali Rıza Erdem de yer aldı.
Protokol öncesi Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yeni binasını gezerek bilgi alan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyerek, çalışmalarında tüm personele başarılar diledi.
Ülkemizin orman varlığının artırılması ve yeşil dokunun geliştirilmesini kapsayan protokol, üniversite kampüs alanı içerisindeki boş kalan alanlarda ağaçlandırma çalışmalarının yapılmasını amaçlıyor. Yapılan protokol gereği; Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından yapılan talep doğrultusunda, Yeşildağ Orman İşletme Şefliği 368 (1 Ha) ve 706 (6,3 Ha) nolu bölmeleri sınırları içerisinde kalan toplam 7,3 Ha. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesine ait alanda, ağaçlandırma çalışması yapılacak ve bu çalışmalar iki kurum tarafından ortaklaşa yürütülecek. Bölge Müdürü Hasan Keskin yapılan protokolle; Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kampüs alanı içerisindeki boş alanların ağaçlandırılarak, rekreasyon alanı olarak; yeşil doku kazandırmayı
amaçladıklarını, ortaklaşa yapılacak çalışmalar ile üniversite öğrencilerinin de çalışmalara katılımının sağlanacağını, bu sayede de doğa ve ağaç sevgisinin gençlerimize aşılanacağını, bunun da Ülkemiz adına en önemli kazanımlarından birisi olduğunu dile getirdi.
Bölge Müdürü Keskin; sahaya 7.260 adet 2+0 yaş tüplü karaçam , 4.800 adet 2+0 yaş tüplü sedir , 2.500 adet 1+0 yaş lavanta enso , 2.500 adet 2+2 yaş kaplı ateşdikeni olmak üzere toplam 17 bin 060 adet fidan dikilmesinin planlandığını belirtti.

Protokolle ilgili açıklamalarda bulunan KSBÜ Rektörü Vural Kavuncu ise, “Kurulduğumuz günden bu yana büyük desteklerini aldığımız, birlikte projelere imza attığımız Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ile bir ağaçlandırma protokolü imzaladık. Bölge Müdürü Hasan Keskin’i Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasında ziyaret ederek öncelikle çalışmalarında başarılar diledik. Daha önce 11 milyon fidan dikilmesi kapsamında; üniversitemizde 11 bin fidanın toprakla buluşmasına vesilesi oldular. Yine geçtiğimiz sene pandemi dolayısıyla sağlıkçılara adadığımız bir sağlık ormanını da birlikte teşkil etmiş olduk. Bu çalışmaları ve gelecek çalışmaları da bir protokole bağlamak, bu mevcut ağaçların bakımını yapmak ve yine işbirliği yapmak üzere kendileri ile protokol imzaladık. ”Bugüne kadar yapmış oldukları bütün bu çalışmalardan ve katkılardan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere; Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey’e, Kütahya Orman Bölge Müdürümüz Hasan Keskin Bey’e, emeği geçen tüm yöneticiler ve özellikle orman işçilerimize en derin şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

Ağaçlandırma protokolü imzaların karşılıklı atılması ile son buldu.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği