KSBÜ DİJİTAL VE ESTETİK DİŞ KLİNİĞİ ÜNİTESİ AÇILDI
300x250
Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Dijital ve Estetik Diş Kliniği Ünitesi açılışı gerçekleşti. Rektör Kavuncu, “Türkiye diş tedavileri konusunda bir destinasyon noktası” diyerek, bu sisteme Kütahya’nın entegrasyonu konusunda düşüncelerinin olduğunu belirtti.
Açılışa Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın, Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, KSBÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Berceste Güler ile birlikte akademisyenler, idari- sağlık personelleri ve basın mensupları katıldı. Açılış programı tanıtım videosu ile başladı.
Bir 1 kişi görseli olabilir
“ÖNEMLİ BİR MERKEZ KÜTAHYA’DA AÇILMIŞ OLDU”
KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, açılış programında gerçekleştirdiği konuşmada, dijital ve estetik diş yapımlarının giderek revaçta olduğunu belirterek, "Ne mutlu ki bugün bizlere böyle bir merkezi Kütahya'da açmak nasip oldu. Üniversitemizin kurulma gerekçelerini bu merkez açığa çıkarmış oluyor. Bu merkez, bu açılan yeni birimler ve bundan sonra açılacak olanlar, sağlığa odaklanan bir üniversitenin ürünü, sonucu.” ifadelerini kullandı.
“KAPASİTEYİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”
Merkezin Kütahya için çok önemli ve vazgeçilmez bir hizmet alanı olduğunu vurgulayan Kavuncu, "Burada tedavi olan hastalarımızdan memnuniyet alıyoruz. Randevu sorunu var ve bunun farkındayız. Bunun nedeni talebin ve sunduğumuz kapasitenin orantısız olması. Kütahya'nın daha büyük bir dış hastanesine ihtiyacı var. Vatandaşımız şunu bilsin ki biz elimizden geldiği kadar kapasitemizi artırmak adına, daha çok ağız ve diş uzmanı alabilmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Üniversitelerin başka bir misyonu daha var. Üniversiteler bir bilim yuvasıdır. Burası da öyle. Var olan cihazlarımız güçlendirildi. Hasta aynı gün tomografi sonucunu alabiliyor. Bu noktada gereken bütün takviyeyi yaptık." açıklamalarında bulundu.
“TÜRKİYE DİŞ TEDAVİLERİ KONUSUNDA BİR DESTİNASYON NOKTASI”
Bu merkezi sağlık turizmi alanında da kullanmak istediklerini ifade eden Kavuncu, "Artık Türkiye diş tedavileri konusunda bir destinasyon noktası. Kütahya’da bunu kombine eden düşüncelerimiz var. Açılan ünitelerin önemi büyük. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Hastanemize, Kütahya’ya, üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.
Fotoğraf açıklaması yok.
“KSBÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DÜNYADAKİ YENİLİKLERİ UYGULUYOR”
KSBÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Berceste Güler yaptığı konuşmada, merkezin açılışından bugüne kadar olan iyileştirmelerden bahsederek, sunum gerçekleştirdi. Açılan ünite ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Güler şunları söyledi:
“Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak dijital dünyayı takip ediyor ve buna yönelik yeni girişimler sağlıyoruz. Dijital model tarayıcı ile hastadan ölçü yöntemi ile elde ettiğimiz modelleri tarayarak üç boyutlu halde dijital ortama aktarıyoruz ve üzerinde hastaya gerekli bütün tasarımları yapabilecek altyapıyı oluşturduk. Hastanın modellerini elde ettikten ve tasarım oluşturduktan sonra 3 boyutlu yazıcımız sayesinde daimi ve geçici kron köprüler, halk arasına damak olarak bilinen total protezler ve ortodontide braketsiz şeffaf plak tedavisi için kullanılan plaklar planlama sonrasında aynı gün içerisinde üretiliyor ve hastaya teslimi yapılabiliyor. Yine ağız içi tarayıcı teknolojisi ile ölçü işlemi tamamen ortadan kaldırılıyor ve hastanın dijital olarak tüm ağız ve diş yapısı dijital ortama aktarılarak hem protez tasarımı hem de gülüş tasarımı yapılabiliyor. İşlemler hasta ile hastaya özgü tasarlanıp üretilebiliyor. Bu da hem işlem süresini kısaltıyor hem de hasta memnuniyetini artırıyor. Dijital ve Estetik Diş Merkezimizde lazer ve ışıklı sistemlerle son teknolojiyi kullanarak ofis tipi diş beyazlatma işlemlerini de yapmaktayız. 45 dakika, 1 saatlik bir işlemle diş renginin hemen açılabildiğini hastalarımız görebiliyor. Son olarak tüm ağız içi tarama ve tasarım işlemlerinden sonra yaklaşık 2 dakika içerisinde kron köprü üretimi yapabilen cihazımızın nasıl çalıştığını gösteren videoyu paylaşmak istiyorum. Diş Hekimliği Fakültemizi sahiplenen ve desteğini esirgemeyen başta Rektör Hocamız olmak üzere tüm üst yöneticilerimize ve sayın dekanımıza çalışma ekibim ve arkadaşlarım olarak teşekkürlerimi belirtmek istiyorum.”
Bir 8 kişi, ayakta duran insanlar, ekran ve iç mekan görseli olabilir
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği