Koronavirüs köyden kente göçü durdurdu
300x250

Korona virüs salgınıyla birlikte kırsaldaki değişimleri değerlendiren İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, pandemi sürecinde tarımın öneminin bir kez daha arttığını vurguladı. Başkan Yılmaz; “Koronadan sonra insanlar köye gidebilmek, köydeki o eski mülklerini canlandırabilmek için bir gayret içerisindeler. Köy nüfusumuzda kısmi de olsa bir artış var” açıklamasında bulundu.

Yeni Kütahya Gazetesinin haberine göre tüm dünyayı etkisi altına alarak insan sağlığını tehdit eden korona virüs ile insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan tarımın önemi bir kez daha anlaşıldı. Gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir rol üstlenen Kütahyalı çiftçilerin de pandemi sürecinde üretime daha fazla önem verdiklerini belirten Musa Yılmaz, Kütahya’nın tarımı ile köyden kente göç konularını değerlendirdi.

TARIMIN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ANLAŞILDI

Koronavirüse karşı alınan tedbirler çiftçilere karşı esnetilirken, üretimde devamlılık sağlandı. Devlet tarafından sunulan ek destekler, tarıma can suyu oldu. Özel İdare eliyle tarıma önemli destekler verildiğini söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, pandemi sürecinde tarımın öneminin bir kez daha arttığına dikkat çekti. Başkan Yılmaz, “Koronadan sonra insanlar köye gidebilmek, köydeki o eski mülklerini canlandırabilmek için bir gayret içerisindeler. Köy nüfusumuzda kısmi de olsa bir artış var” dedi.

KÖYDEN KENTE GÖÇ DURDU

Başkan Yılmaz, son 4 yıldır köyden kente göçün belli bir noktada durduğuna dikkat çekerek, bazı köylerde kısmi de olsa bir artışın olduğunu söyledi. İl Özel İdaresi olarak köyleri daha yaşanabilir alanlar haline getirebilmek için yatırımlarına ara vermeden devam ettiklerini belirten Yılmaz; “Şebeke suyu olmayan köyümüz yok. Kütahya olarak şu anda nüfusumuzun yüzde otuzu köylerde yaşıyor. Köylümüzü yerinde tutabilmek için onların isteklerine cevap vermeye çalışıyoruz. Pek çok ile göre çok iyi konumdayız. Yatırımlarımızı daha nasıl geliştirebiliriz, onun için çalışıyoruz. Vatandaşımız da bu yatırım sonucunda köylerinde kalmaya çalışıyor. Elimizdeki verilere bakarak köyden kente göçün yatay bir eğriye geçtiğini çok net olarak söyleyebilirim” dedi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği