KKTC Cumhurbaşkanı Adayı Erhan Arıklı Kütahya'yı ziyaret etti
300x250

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın İngiliz Gazetesine verdiği röportaj, Türk dünyasında tepkiyle karşılık bulurken,  KKTC Cumhurbaşkanı Adayı, Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı ve Kıbrıs Milletvekili Prof. Dr. Erhan Arıklı Türkiye ziyaretleri kapsamında Kütahya'ya geldi. Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Derneği'nin (AKİDER) daveti üzerine Türkiye'de bazı ziyaretlerde bulunan Arıklı ilimizde basın mensuplarıyla buluştu.

KKTC'de 26 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi çıkan son tartışmaların kendilerini de derinden üzdüğünü ifade eden Prof.Dr. Erhan Arıklı ; "KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti etle tırnak gibidir, birbirinden ayrılamaz. Her iki halkın her iki devletin birlikteliğinin bundan sonra da devam etmesi gerekiyor. Kıbrıs Türkü Anadolu Türkü'nden ayrı değildir, gayrı değildir. Sayın Akıncı'nın ayrılık varmış gibi verdiği demeçler bizleri derinden üzmüştür. Türkiye ile ilişkilerimiz son derece medeni ve karşılıklı anlayışa dayanan, eşitlik esaslarına dayalı bir ilişkidir. Elbette ki Türkiye Cumhuriyeti bizlere ciddi yardımlar yapıyor, güvenliğimizi sağlıyor. Rumlarla müzakereleri Anavatanın desteğiyle yapabiliyoruz. Kıbrıs ayakta duruyorsa Anavatan Türkiye'nin sayesindedir. Sayın Mustafa Akıncı'nın bunları gözardı ederek, sanki iki farklı devlet halk varmış gibi bir anlayışla meseleye yaklaşarak demeç vermesi, İngilliz ve Rumlardan yardım istemesi anlaşılır bir tutum degildir. 

Sayın Cumhurbaşkanı Akıncı bu demeçleri ile Kıbrıs'ta Türkiye karşıtlığını körüklemekte ve oy devşirmeye çalışmaktadır. Bütün amacı yapılacak seçimlerde ikinci tura kalabilmektir. Yeniden Doğuş Partisi yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı'nı ya kendi içinden çıkaracak ya da belirleyecek poziyondadır. Sayın Akıncıya asla desteğimiz olmayacak.  İkinci tura ben kalmasam bile Akıncının karşısında kim varsa ona destek vereceğiz. Çünkü Akıncı, Rumlarla yapılan müzakerelerde büyük tavizler verdi, Türkiye'nin garantörlüğünü tartışmaya açtı. En önemlisi de Türk askerini adadan çıkarmaya yönelik ortamı hazırlamaya çalışıyor. Sayın Akıncı'nın ikinci kez seçilmesi halinde çok ciddi krizler yaşanacak. Bizim öncelikli hedefimiz kendimizi Cumhurbaşkanlığı makamına seçilmesini sağlamak, o değilse de Türkiye ile ilişkileri en iyi şekilde götürecek birinin o makama gelmesini sağlamaktır. Şu anda manifestomuzu hazırlamak içinde geldim ve dinleniyorum. AKİDER yöneticisi arkadaşlarım bizleri ağırlıyor. Bu vesileyle Kıbrıs Türk halkının anavatana bağlılıklarını buradan bir kez daha teyit ediyorum. Lütsen Mustafa Akıncı gibi üç beş kişinin demeçlerine göre Kıbrıs Türkleri hakkında kötü düşünceye kimse kapılmasın. Bizler Türkiye Cumhuriyeti ile biriz, beraberiz, etle tırnak gibiyiz " açıklaması yaptı. 

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği