KİTAP KURTLARI YARIŞACAK
300x250

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel hale getirilen ‘Kitap Kurtları Yarışıyor’ projesinde 27 Ocak’ta başlayan başvuru süreci 30 Mart’ta sona erecek. TÜGVA Kütahya İl Temsilcisi Orhan Yener Kaytancı, birbirinden değerli ödüllerin verileceği yarışmaya tüm öğrencileri katılmaya davet etti

Gazete 43’ün haberine göre Türkiye Gençlik Vakfı tarafından ‘Kitap Kurtları Yarışıyor’ adıyla ödüllü kitap okuma yarışması düzenleniyor. Kütahya’daki tüm 5,6,7 ve 8’inci sınıf öğrencilerinin katılabileceği yarışma için başvurular sürüyor.

ÖDÜLÜ BOL ÜCRETSİZ YARIŞMA

Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Yeni bir görüş ve duyuş mimarisinin toprak üstünde sarayını kuracak tek vasıta kitaptır’ sözünü hatırlatan TÜGVA Kütahya İl Temsilci Orhan Yener Kaytancı, TÜGVA olarak öğrencilerin kendi saraylarını inşa etmesine yardımcı olmak amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini belirtti. Kütahya’daki tüm 5,6,7 ve 8’inci sınıf öğrencilerini ücretsiz yarışmaya katılmaya davet eden Kaytancı, “Kitap Kurdu Yarışması’nın başvuruları sürüyor. Öğrencilerimiz başvurularını yapsın, kitapları okusun, sınavda başarılı olsun ve ödüllerini alsınlar” dedi.

10 KİTAP BELLİ OLDU

Yapılacak yarışmada 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri İçimdeki Müzik, Dahiler ve Çılgın Yöntemleri, Harita Korucuları-3 Mühürdar, Peygamberin Genç Arkadaşları-Medine ve Çocuk Kalbi; 5 ve 6’ıncı sınıf öğrencileri Ali Kuşçu, Barbaros Denizler Tarihi, Dünyanın Sonundaki Saat, Peygamberin Genç Arkadaşları-Mekke ve Salyangoz Avcıları kitaplarından sorumlu olacak.

SINAVLAR NİSAN’DA

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler www.tugva.org internet sitesinden online başvuru yapabilecek.
Yarışmanın online sınavları 2-3-4 Nisan’da yapılacak, yazılı sınav ise 18 Nisan 2020’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek olan okullarda gerçekleştirilecek. Kütahya’da da Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şubesi’nin işbirliğinde yapılacak yarışma sonunda başarılı öğrencilere, bisiklet, go-pro kamera, tablet ve kulaklık gibi ödüller verilecek.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği