Kimlik yenileme son günü için açıklama !
300x250

Son Günlerde Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluğun sebebi olarak vatandaşların Sosyal Platformlar ’da dolaşan haberler olduğunu vurgulayan Nüfus ve vatandaşlık İşleri Müdürü Süleyman Kara Asılsız haberlere itibar etmeyin dedi.

Kütahya Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Süleyman Kara son günlerde sosyal Platformlar çıkan asılsız haberlerle ilgili Kütahya Portası Gazetesine açıklamalarda bulundu.

VATANDAŞLARIMIZ ASILSIZ HABERLERE İTİBAR ETMESİN!

Kütahya Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Süleyman Kara yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Son zamanlarda bazı basın yayın organları ile sosyal medyada 2020 yılında T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kâğıt ve harç bedellerinde yüksek artışlar olacağı, nüfus cüzdanı ve eski sürücü belgelerinin 2020 yılından itibaren geçerli olmayacağı, sürücü belgelerinin yenilenmesi için sağlık kurulu raporu isteneceği ve bu nedenle belgelerin değiştirilmesi gerektiği şeklinde asılsız haberler çıktığı anlaşılmıştır.

RANDEVU ALMALARI GEREKMEKTEDİR

Kütahya Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Süleyman Kara “Kütahya İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerimizde bu haberler ışığında vatandaşların yoğun talebi görülmektedir. Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğümüzden yayınlanan basın bildirisine göre, Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedellerinin her  yıl olduğu gibi 2020 yılı içerisinde de, yeniden değerleme oranında artış yapılarak güncelleneceği, halen kullanılmakta olan Nüfus cüzdanları, TC Kimlik kartı alıncaya kadar geçerli olduğu sürücü belgeleri için mevcut uygulamada her hangi bir değişiklik yapılmadığı yenileme işlemlerine de devam edileceği, vatandaşlarımızın asılsız haberlere itibar etmemeleri gerekmektedir” dedi. Kara “İlimiz İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinde randevu alacak vatandaşlarımızın ALO 199 çağrı merkezi ile NVİ (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri) randevu internet hattından randevu almaları gerekmektedir” dedi.

GEÇERLİLİK SÜRESİNİN SON BULACAĞI YANLIŞTIR

Kütahya Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Süleyman Kara “yine son zamanlarda Sosyal Platform hesaplarında asılsız paylaşılan ve kulaktan duyma sözlerle vatandaşlarımızın yanlış algılara sebebiyet verecek paylaşımlarda Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesinin geçerlilik süresinin son bulacağı şeklinde haberler dolaşmakta bununla ilgili de herhangi bir bir hüküm yoktur. Değerli kağıtlar her zaman geçerlidir.

 

Kütahya Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Süleyman Kara “sağlık raporları ile alakalı olarak da Sürücü belgeleri için sağlık raporları herkesin kayıtlı bulunduğu aile hekimlerine müracaat edilerek alınmaktadır. Hastanelere sevki aile hekiminin tasarrufuna bağlı aile hekimi gerek gördüğü takdirde sağlık kurumu hastaneye sevki yapmaktadır” dedi.

DEĞERLEME ORANINDA ARTIŞ YAPILARAK GÜNCELLENECEK

T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kâğıt ve harç bedellerinin her yıl olduğu gibi 2020 yılı içerisinde de yeniden değerleme oranında artış yapılarak güncelleneceği, halen kullanılmakta olan nüfus cüzdanlarının T.C. Kimlik Kartı alıncaya kadar geçerli olduğu, sürücü belgeleri için mevcut uygulamada herhangi bir değişiklik yapılmadan yenileme işlemlerine devam edileceği, vatandaşlarımızın asılsız haberlere itibar etmemelerini gerekli bilgileri Nüfus müdürlüğümüzden doğru bilgileri alabilirler dedi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği