Kaymakam ilçede eğitim seferberliği başlattı
300x250

Bor, Termal ve Eko Turizmin başkenti olma yolunda yoğun çalışma yürütülen Emet ilçesinde, eğitim alanında yürütülen çalışmalar da Türkiye'ye örnek olacak değerde. Kaymakam Hasan Çiçek, ülkeyi kurtaracak tek unsurun eğitim olduğunun bilinciyle ilçede eğitim seferberliği başlattı.

Emet ilçesindeki okulların tüm eksikliklerini gideren Kaymakam Hasan Çiçek, öğrencileri sınavlara hazırlamada etkin çalışma ekipleri oluşturdu. Bilsem, Fen Lisesi ve Üniversite sınavlarına hazırlanmada oluşturulan ekipler sayesinde, ilçedeki başarılı öğrencilerin sayısında ciddi artış sağlandı. Geleceğin bilgi teknolojileri ve dijitalleşmede görülmesi üzerine, Zafer Kalkınma Ajansının desteğiyle bir okula yabancı dil ve  robotik kodlama atölyesi kuruldu. Dijital Ekonomiye geçiş sürecinde, özel okullarda bile sınırlı sayıdaki bu atölyenin tüm okullara kurulmasına çalışılıyor.

Kaymakam Çiçek, İlçede kitap okuma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla "Cumhuriyet’ten Milli Egemenliğe 2023’e 2023 Sayfa Aç" adlı bir projesi geliştirdi. Hedefini tamamlayan öğrenciler, Kütahya'nın tarihi ve kültürel alanlarını gezdirerek ödüllendirilecek. 4 Kasım 2019’da başlatılan proje ile okunan sayfa sayısı şimdiden 1 milyon'u aştı, hedef ise 5 milyon sayfanın okunmasını sağlamak. 

Diğer taraftan ilçeye istihdam garantili yeni bir okul da kazandırıldı. Enerji Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Nurol Holding arasında imzalanan protokol, 16 derslik okul binası ve atölyeler ile, 100 öğrenci kapasiteli pansiyon ve kapalı spor salonunu içeren kompleksi kapsıyor. Ülkede 4 yerde bulunan Maden Teknolojileri Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin 1 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.

Haber : A. Kadir Ekmekçioğlu

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği