Kalbimiz Azerbaycan'da
300x250

Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarına iktidar ve muhalefet partileri liderlerinden destek mesajları geldi. Kütahya Valisi Ali Çelik ve Kütahyalı siyasilerde yaşanan saldırıya duyarsız kalmadı ve destek mesajı yayımladılar.

Kütahya Valisi Ali Çelik ve siyasi parti il başkanları ile Kütahya milletvekilleri Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı başlattığı saldırıyı kınayan ve Azerbaycan’ı destekleyen mesajlarını sosyal medya hesapları üzerinden yayımladılar. Yayımlanan mesajlarda Azerbaycan’ın yalnız olmadığı vurgulandı. Azerbaycan’a gelen destek mesajları şu şekilde;

Kütahya Valisi Ali Çelik; “Ermenistan’ın kardeş Azerbaycan’ımızda sivilleri de hedef alan hain saldırısını kınıyor; saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Can Azerbaycan’ımızın yanındayız”

AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun; “Azerbaycan sınırındaki sivil yerleşim bölgelerine yönelik saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ermenistan'ın sivilleri hedef alan saldırısını şiddetle kınıyorum. Kardeş ve dost ülke Azerbaycan yalnız değildir. Azerbaycan'ın yanındayız”

MHP İl Başkanı Ferhan Yıldırım; “Karabağ Türk’ündür, Türk vatanıdır. Kanımızla, canımızla, varlığımızla Azerbaycan’ın yanındayız. Bütün müstevli odakları tekraren uyarıyorum: Türk milletinin sabrını test etme yanlışına hiç kimse tevessül etmemelidir. Nitekim sonuçları hem acıklı hem de ağır olacaktır”

CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz; “Ermenistan tarafından uluslararası hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen ateşkes ihlalini ve sivillerin ölümüne ve yaralanmasına neden olan saldırıyı kınıyorum. Yıllardır çözüm bulunamayan Yukarı Karabağ sorununun savaşla halledilmesi mümkün değildir. Barışın sağlanabilmesi için ise öncelikle Ermenistan’ın işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarından askerlerini geri çekmesi gereklidir. Şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize rahmet, Azerbaycan halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum”

AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler; “İki devlet tek millet oluşumuz sözde değil özdedir. Ermenistan’ın sivillere yönelik saldırılarını kınıyor, kalleş saldırıda Şehit olan kardeş Azerbaycan vatandaşlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye, her daim Azerbaijan’ın yanındadır”

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş; “Kanımızla, canımızla, varlığımızla Azerbaycan’ın yanındayız. Bütün müstevli odakları tekraren uyarıyorum: Türk milletinin sabrını test etme yanlışına hiç kimse tevessül etmemelidir. Nitekim sonuçları hem acıklı hem de ağır olacaktır”

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği