Kadına yönelik şiddetle mücadele masaya yatırıldı
300x250
Vali Ali Çelik, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı’na başkanlık etti. Kadına Yönelik Mücadele İl Eylem Planı doğrultusunda hazırlanan 2022 yılı faaliyet raporu hakkında bilgilendirme yapılarak kurumların sorumlulukları, yapılan ve planlanan faaliyetler değerlendirildi.
Bir 11 kişi ve oturan insanlar görseli olabilir
”KADES UYGULAMASINI İNDİREN KİŞİ SAYISI YÜZDE 73 ARTTI”
Kütahya’da, Kadın Destek Uygulamasını (KADES) 2022 yılının ilk 2 ayında bin 200 kadın indirdi, uygulama üzerinden 80 ihbar alındı. KADES’in yaygınlaştırılmasında, Kütahya’nın iller arasında 13. sırada olduğunu belirten Vali Ali Çelik, geçen yılın ilk 2 ayıyla mukayese edildiğinde uygulamayı indiren kişi sayısında yüzde 73 artış sağlandığını söyledi.
KADES HAYAT KURTARIYOR
Artışın sevindirici olduğunu ancak yeterli olmadığını belirten Vali Ali Çelik, şiddet mağduru kadınların tek tıkla güvenlik güçlerine ulaşarak en hızlı şekilde yardım almalarını sağlayan KADES uygulamasının tüm kadınların telefonunda bulunması gerektiğinin altını çizdi.
”ELEKTRONİK KELEPÇE UYGULAMASIYLA 2 VAKA TAKİP EDİLİYOR”
Vali Çelik, şiddet uygulayan ya da uygulama ihtimali bulunan kişilerin takibi amacıyla İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen elektronik kelepçe uygulaması kapsamında Kütahya’da 2 vakanın takibinin sürdüğünü belirtti.
ŞİDDETE KARŞI SIFIR TOLERANS
Kadına karşı şiddete sıfır tolerans ilkesiyle tüm kurum ve kuruluşların topyekûn mücadele içerisinde olduğunu da dile getiren Vali Çelik; eğitim, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin artırılacağını söyledi. Mücadelede kamu kurumlarının yanı sıra vatandaşların, özel sektörün ve kitle iletişim araçlarının katkısının da çok önemli olduğunu ifade eden Vali Çelik, hayatın her alanında şiddetin önlenmesi için etkin çalışma yürütüleceğini aktardı.
”ŞÖNİM’DEN 260 VATANDAŞ HİZMET ALDI”
Vali Ali Çelik, şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin bir biçimde uygulanmasına yönelik oluşturulan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinin (ŞÖNİM) 7 gün 24 saat, şiddet mağduru kadın ve çocuklarının her türlü ihtiyaçlarına destek sağladığını kaydetti. Vali Çelik, 2022 yılının ilk 2 ayında 260 kişiye hizmet verildiğini paylaştı.
”116 KİŞİ KADIN KONUKEVİNDE MİSAFİR EDİLDİ”
Vali Ali Çelik, 2022’nin ilk 2 ayında 67 kadın ve beraberindeki 49 çocuk olmak üzere toplam 116 vatandaşın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı konukevinde misafir edildiğini söyledi.
Toplantı, görüş ve önerilerin paylaşılmasının ardından sona erdi.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği