İzmir'de Kütahya Günleri
300x250

UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağına kabul edilen çininin başkenti Kütahya’nın çinileri İzmir’de düzenlenen Çini Festivali’nde görücüye çıktı.

Kütahya'nın geleneksel sanatlarından seramik, tezhip, hat, ebru, iğne oyası, dokumacılık ve elmas işlemeciliği gibi birçok alandaki ürün İzmir'de Alsancak Tren Garı'nda başlayan Çini Festivali'nde meraklılarıyla buluştu.


İzmir Alsancak Tren Garı’nda düzenlenen açılış törenine; MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya Vali Yardımcısı Ali Bezirgan, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Salih Özden, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Kütahya Çiniciler, Fotoğrafçılar ve El Sanatları Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, İzmir ve Kütahyalı sanatseverler katıldı. 


UNESCO tarafından “Yaratıcı Şehir” unvanına layık görülerek dünyadaki 181 şehirden biri olan ve “Zanaat ve Halk Sanatları” dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na kabul edilen Türkiye'deki ilk şehir Kütahya'nın değerlerinin İzmir'de görücüye çıktığı Çini Festivali, 10 Kasım 2019 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği