İŞKUR ÖĞRENCİLERİN YANINDA
300x250

İŞKUR, Eğitim ve Öğretim kurumlarına yönelik olarak meslek danışmanlığı hizmetleri sunuyor, meslek seçme aşamasında bulunan öğrencilerin doğru kariyer planlaması yapması ve gelecek planlarının etkin ve verimli olması için faaliyetler yürütüyor.
Bu kapsamda Çalışma ve İş Kurumu Kütahya İl Müdürlüğü'nün, şimdiye kadar 4 ortaokul ve 12 Liseyi ziyaret ederek 7. ve 8. sınıf öğrencilerine “Doğru Meslek Seçiminin Önemi” seminerinde 321 öğrenciye; 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine de “İş Arama Becerileri ve Kariyer Planlaması” seminerinde 892 olmak üzere toplam 1213 öğrenciye ulaştığı bildirildi.
İş Kur'dan yapılan açıklamada " Ortaokul öğrencilerine uygulanan faaliyetlerle; öğrencilerin meslekleri ve kendilerini tanımaları mesleki bilgi yetenek ve kabiliyetlerinin tespit edilmesi amaçlanmaktadır. Lise öğrencilerine uygulanan seminerle de özgeçmiş hazırlanması, mülakat teknikleri, işgücü piyasası ve açık işlerin araştırılması ve çalışma hayatındaki hak ve sorumluluklar anlatılmaktadır.
İŞKUR Meslek Danışmanları ile rehber öğretmenlerin işbirliği/iletişiminin arttırılması ve birlikte çalışma kültürünün güçlenmesi amacıyla yaklaşık 140 Rehber öğretmenin katıldığı Zoom üzerinden bilgilendirme/seminer gerçekleştirilmiştir. Faaliyetler yıl sonuna kadar devam edecektir." denildi. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği