İş Geliştirme Fuarı, Zafer Havalimanında açıldı
300x250
Vali Ali Çelik; TR 33 bölgesi illeri Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak illerinin ticaret hacmini artırmaya yönelik düzenlenen Komşu ile Sinerji ve Ticaret Vakti İş Geliştirme Fuarı’nın açılışına katıldı.
Bir 7 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Fuarın hayırlı olmasını dileyen Vali Ali Çelik, “Bölgemizde, 3 milyon 152 binin üzerinde vatandaşımız yaşıyor. Yaklaşık 82 milyar TL’lik ticaret hacmine sahibiz. Bunun yüzde 31,6 gibi oldukça önemli bir kısmı 4 il arasında yapılıyor. Ortak iş hacmi, ortak iş yapabilme alanlarını bir araya getirerek birlikte hareket etme sinerjisini büyütebiliriz” dedi.
“KÜTAHYA KATMA DEĞER ÜRETECEK BİR İL”
Kütahya’nın tarihi, orman varlığı ve konumuyla katma değer üretecek bir il olduğuna dikkat çeken Vali Çelik, “Kütahya 7 bin yıllık geçmişi olan bir ilimiz. Etrafındaki etki alanına baktığımızda, 300 km yarıçap çizdiğinizde İstanbul, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, İzmir, Denizli, Kocaeli’ni içine alıyor. Bu anlamda lojistikten başlayarak üretim, pazarlama stratejilerinde çokça düşünülerek ve yatırım stratejileri arasında katma değer üretecek bir il olarak karşımıza çıkıyor” dedi.
Bir 9 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
“ALTINTAŞ ZAFER OSB’DE 16 BİN KİŞİNİN İSTİHDAMI ÖNGÖRÜLÜYOR”
Kütahya’daki toplam 6 organize sanayi bölgesinde 19 bin 90 kişinin istihdam edildiğini, il bazlı doluluk oranının yüzde 74,67’ye ulaştığını aktaran Vali Çelik, Altıntaş Zafer OSB’de de tahsislerin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Vali Çelik, “Altıntaş Zafer OSB’deki büyüme stratejisi ve tahsisler neredeyse tamamlandı. İstihdam edilmesi öngörülen rakam 16 bin kişi. Bu bizi heyecanlandırıyor, geleceğe ilişkin umut veriyor. 16 bin kişinin Zafer OSB’de çalışması, birçok şirketin burada yatırım kararı alması, ihracata konu olması çok önemli” diye konuştu.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği