ILICA’YA CAN SUYU... YENİ KAYNAKTAN ÇIKAN TERMAL SU TESİSLERE VERİLİYOR
300x250

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Kütahya Belediyesi’nin Ilıcada gerçekleştirdiği sondaj çalışması sonucu çıkan sıcak suyun belediyeye ait olan tesislere verilmeye başladığını belirtti.

Kütahya Belediyesi’nin Ilıcada gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; Ilıcada bugün itibariyle geçmiş dönemlerde ciddi sıkıntıların kaynağı olan sıcak su sorununu çözmüş bulunmaktayız. Yeni açtığımız iki sondaj kuyusundan birisinin suyunu belediyemize ait olan tesislerimize vermeye başladık.

Eski kuyumuzda geçen yıl görevi devraldığımızda yaklaşık 5 buçuk litre saniyede olan su debisi bu yıl 1 buçuk litre saniyenin altına düşünce ciddi bir sorun yaşamaya başlamıştık.

Son dönemde yaptığımız 3 sondaj çalışmamızdan iki kuyudan sonuç aldık. Bunlardan ikinci kuyu olarak ifade ettiğimiz mevcut kuyumuzun yakınında açılan sondaj kuyusunda 60 metre derinliğe kadar inildi ve yaklaşık 42 derece sıcaklık ve 50 litre saniye civarında bir su kaynağına ulaştık.

Bunun 22 litre saniyelik bölümü Harlek Otel ve diğer tesislerimize su beslemesi yapacağımız 700 tonluk sıcak su depomuza basılmaya başladı. Sıcak su depomuzu da geçen ihaleye çıkıp 1 buçuk ay öncede işletmeye almıştık.

Diğer ikinci su kaynağımız 48 derece sıcaklıkta ve yaklaşık 40 litre saniye debide olup onu da yeni yapılacak yatırımlarımıza paylaştırmayı düşünüyoruz. Gerek termal turizm tesisi gerekse diğer sağlık yatırımları konusunda yatırımcının talebi olması halinde söz konusu kuyudaki suyu da buralara dağıtmayı planlıyoruz. Çalışmalarımızın memleketimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun, dedi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği