İlçelerde Elazığ ve Malatya için yardım seferberliği
300x250

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından, depremzedelere yardımda bulunmak isteyen Kütahyalılar yardım için seferber oldu.

Gediz, Simav, Emet, Domaniç başta olmak üzere Kütahya'nın tüm ilçelerinde Kaymakamlık ve Belediyeler öncülüğünde düzenlenen kampanyalara Kütahyalılar yoğun ilgi gösterdi. Bazı ilçelerde kampanyalar sürerken Gediz'de Kaymakamlık, Belediye, Ticaret Ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları, Muhtarlar Derneği, Sivil Toplum Kuruluşları, Gediz Halkı, Belde ve Köyler tarafından organize edilen 2 tır yardım malzemesi deprem bölgesine ulaştırılmak üzere dualarla yola çıktı.Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, kalabalık, gökyüzü ve açık hava

Yapılan uğurlama programına destek veren vatandaşların birliğinin önemini belirten Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak; “Allahü Teâlâ bizlere böyle felaketlerin tekrarını göstermesin ve oradaki insanlarımızın acılarını dindirmesini temenni ediyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Biz millet olarak devlet olarak iç içe, el ele beraberiz. Bu bilinçle yaşıyor ve yaşamaya devam edeceğiz. Elazığ ve Malatya’daki depremzedelerimiz için yardımlarını esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yola çıkacak olan tırlarımızın yolu açık olsun” ifadelerini kullandı.
Gediz Kaymakamı Muhammet Önder de konuşmasında; “Milletimiz yardımlaşma konusunda dünyaya örnek bir millet. Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren herkes vazifesinin başındaydı. Milletimiz maddi ve manevi yardım için tek yürek oldu. Yardımlarını esirgemeyen bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ağaç ve açık hava

Emet İlçesinde İlçe Belediyesi tarafından başlatılan " Acınız Acımızdır Yardım Kampanyası" kapsamında toplanan yardımlar Kütahya Afad İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. 

Simav İlçesinde Belediye tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Belediye Başkanı Adil Biçer , kampanyanın 31 Ocak 2020 Cuma akşamına kadar süreceğini ifade ederken, ilçe beyaz masasına gelemeyecek durumda olan vatandaşların telefonla kendilerine ulaşmalarını istedi.

Tavşanlı ilçesinde Belediye ya da kaymakamlık tarafından yardım toplama kampanyası başlatılmamış olsa de ilçe Belediye Başkanı Mustafa Güler yaptığı açıklamada deprem için açılan hesaplara mutlaka katkı yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Mustafa Güler açıklamasında 1 lira bile olsa depremzedeler için açılan yardım hesaplarına katkı yapılmasını istedi. Diğer taraftan Tavşanlı İlçesinde Kızılay Şubesi tarafından hazırlanan 5 tır kömür deprem bölgesine gönderildi

Domaniç Belediyesi ve bir İş İnsanın katkılarıyla Domaniç’ten Elazığ’a bir tır dolusu yaklaşık 25 ton su gönderildi.Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “ Elazığ Belediye Başkanımızı arayıp yardım etmek istediğimizi söyledim ve neye ihtiyaçları olduğunu sordum. Elazığ Belediye Başkanım da,  ‘en çok suya ihtiyacımız var’ deyince, İlçemizde faaliyet gösteren bir su üretim fabrikasından satın aldığımız 24 850 Litre suyu, yardım sever iş insanlarımızdan Sinan Uysal’ın tırı ile yola çıkardık “dedi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği