İl Sağlık Müdürlüğü'nden aşı açıklaması
300x250

Tüm dünyayı yaklaşık bir yıldır etkisi altına alan Covid-19’dan korunmak ve virüsün toplumda yayılmasını önlemek için maske, mesafe ile temizlik kurallarına uymak büyük önem taşımaktadır. Bu önlemlerle birlikte toplumun aşılanması ve Covid- 19’a karşı bağışık hale getirilmesi en önemli öncelikler arasında yer almaktadır. Covid -19’a karşı en büyük silahımız aşıdır.
Aşının üretimi ve vatandaşların aşıya ulaşımı için Devletimiz her türlü imkanları vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktadır.
Aşı, insanları hastalıklardan ve hastalıkların neden olduğu sakatlık ve etkilerinden koruyabilmek için sağlıklı ve risk altındaki kişilere uygulanır.
Aşılar sayesinde kişinin hem kendisine, hem ailesine ve hem de topluma hastalığın bulaşma riskinin önlenmesi amaçlanmaktadır.
Aşılama, hastalıkların ve ölümlerin önlenmesi açısından en önemli toplum sağlığı müdahaleleri arasında yer almaktadır. Aşılanarak bağışık hale gelmiş bireylerin oluşturduğu toplumlarda hastalıklar ve salgınlar görülmez.
Covid-19 Aşı öncelikli gruptaki vatandaşlarımız ; hastanelerden saat 09.00-24.00, aile hekimlerinden saat 09.00-17.00 saatleri arasında randevu alıp, aşılarını yaptırabilmektedir
Öncelikli gruptaki vatandaşlar randevularını ; Merkezi Hekim Randevu Sistemi, e-Nabız mobil uygulamaları ile Alo 182 hattı üzerinden alabilmektedir.
Tüm randevu bilgileri hem e-Nabız’da hem de vatandaşın cep telefonuna gelen kısa mesajda yer almaktadır.
Vatandaş, randevusu ile hekime gittiğinde hekimler “AŞILA” mobil uygulamasını kullanarak, vatandaşın T.C. Kimlik numarası, randevu barkodu, randevu numarası ya da randevu listesi içerisinden kişi bilgilerine erişip sorgulama yapılarak, aşılar uygulanmaktadır.
Aşı uygulamaları ile Büyüklerimizi ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı öncelikle aşılayıp korumaya çalıştık. Öncelikli sırası gelen vatandaşlarımız randevularını alarak aşılarını olmaları güzel günlerin habercisidir.
19.04.2021 tarihi itibariyle 55 yaş üstü vatandaşlarımız aşı uygulamasında öncelikli guruba dahil edilmişlerdir.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği