İl Özel İdaresinden bal üreticilerine 300 bin TL hibe desteği
300x250
Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, Kütahya İl Özel İdaresinin hibe desteğiyle; bal dolum, paketleme ve arı keki üretim tesisi kuruldu.

Kütahya Arı Yetiştiricileri Birliği'nin İl Özel İdaresi'nin desteğiyle Lala Hüseyinpaşa Mahallesinde kurduğu Bal Dolum Tesisi Açılıldı. 

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kütahya Arı Yetiştiricileri Birliği'nin, İl Özel İdaresinin katkılarıyla hayata geçirilen, Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında, Bal Dolum, Paketleme, Arı Ürünleri Üretim ve Satışının yapılacağı tesisin açılışı, Kütahya Valimiz Sayın Ali Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Müdürümüz Orhan Özçalık, Türkiye Arı Yetiştiriciliği Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, Kütahya Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Halit Balta ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi.
Vali Ali Çelik, tesisin açılışında yaptığı açıklamada, balın hem insan sağlığı açısından faydalı hem de katma değer sağlayan bir ürün olduğunu söyledi. Bal dolum tesisinin kentte arıcılığın gelişmesine katkı sağlayacağını belirten Çelik, şöyle konuştu: "Arıcılık ülkemizin tarımsal ekonomi değerleri açısından vazgeçilmez girdilerinden bir tanesi. Kütahya arıların yaşam alanları olabilecek geniş orman alanları, çayırlık ve meraları olan bir bölge. Bu nedenle Kütahya'da potansiyelin artırılması için Birlik, İl Özel İdaremiz ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ortak bir çalışma yürüttü. Yaklaşık 300 bin liraya burada bir dolum ve paketleme tesisini Kütahya'ya kazandırdı."
Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Türkiye Arı Yetiştiriciliği Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin de Türkiye'de ilk kez geçen yıldan itibaren arıcılığın meslek olarak kabul edildiğini aktardı.
Arıcılığın Türkiye'nin en önemli sektörlerinden biri olduğunu dile getiren Şahin, "Dünyanın tüm ülkelerine baktığımız zaman en kaliteli balın ülkemizde olduğunu ifade ediyoruz. Çünkü Dünya Arıcılar Birliği'nin ciddi bir üyesiyiz. Dünyanın ikinci arı varlığına sahip ülkeyiz. Bu anlamda dünyadaki yarışmalarda son yıllarda ilk iki dereceyi alıyoruz." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından arıcı kıyafeti giyen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Biyokimya Bölümü öğrencilerinin de katılımıyla tesisin açılışı yapıldı.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği