İkinci İtfaiye İstasyonunun temeli atıldı.
300x250

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’ın İmar, Çevre ve Şehircilik projeleri arasında yer alan İkinci İtfaiye İstasyonunun temeli atıldı.

Kütahya Belediyesi mevcut itfaiye istasyonunun şehir merkezinde kalması ve merkeze uzak bölgelere acil müdahalede yetersiz kalması nedeniyle, şehrimizin doğu bölgesinde 2. İtfaiye İstasyonu kurularak daha etkin ve hızlı itfaiye hizmeti verilmesi amaçlanıyor.
Zafertepe Mahallesi’ne inşa edilecek olan İkinci İtfaiye İstasyonunun temel atma töreninde açıklamalarda bulunan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; Bugün hayırlı bir hizmet için bir araya geldik. Daha önce ihalesini gerçekleştirmiş olduğumuz ve yaklaşık 1 buçuk milyon lira dolayında ihale bedeli olan Zafertepe Mahallesi İkinci İtfaiye İstasyonu projemizin temel atma töreni için buradayız.
Bilindiği gibi şehir merkezinde yer alan İtfaiye Merkezimiz şehrimizin yaklaşık 20 km’lik doğu-batı istikametindeki uzunluğu nedeniyle herhangi bir yangın anında zamanında müdahaleye yeterli gelmemekteydi. Bu sebeple hem Organize Sanayi Bölgemize hem de Zafertepe Mahallemiz merkez olmak üzere bu bölgedeki mahallelerimize hizmet vermek üzere bu istasyonumuzu plandık. Yapım sürecine başlanılan istasyonumuzu inşallah 2020 yılı sonu itibariyle hizmete hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Şehrimiz ve şehrimizin güzel insanlarına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kütahya’ya sözümüz var dedik. Birlikte başarmayı hedef gösterdik, birlikte başarmaya devam ediyoruz, şeklinde konuştu.
Daha sonra inşaat çalışmalarının kazasız belasız geçmesi temennisinde bulunulup, dualar eşliğinde kurban kesildi, temel atma işlemi gerçekleştirildi.
Toplam 702 m2’den oluşan Kütahya Belediyesi Zafertepe İtfaiye Binasında; İtfaiye Araç Otoparkı, Eğitim Odası, Amir Odası, Lokal, Danışma, Giyinme Odası, Kazan Dairesi, Çay Ocağı, Wc ve Yemekhane yer alması planlanıyor.

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği