Hz. Mevlana Kütahya'da anıldı
300x250

Türk ve İslam dünyasının en büyük mutasavvıflarından Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 746. yılında Kütahya’da anıldı. 

Kütahya Mevlânâ Araştırma Kültür Sanat Derneği Mevlânâ Celaleddin-i Rumi, 746. vuslat yıl dönümünde Kütahya Belediyesi ve Kütahya Mevlânâ Araştırma Kültür Sanat Derneği tarafından Hazar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen “Vuslatın 746. Yılında Hz. Mevlânâ’yı Anma” programı ile anıldı.

Vuslatın 746. Yılında Hz. Mevlânâ’yı Anma programında, Prof. Dr. Mustafa KARA’nın “Hz. Mevlânâ Bize Ne Anlatıyor?” konulu konuşmasının ardından düzenlenen Sema Mukabelesi – Beyâtî Mevlevî Âyini ile devam edildi.

Vuslatın 746. Yılında Hz. Mevlânâ’yı Anma programına; Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Kütahya Belediye Başkan Vekili Salih ÖZDEN, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım UYSAL, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ferhan YILDIRIM, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı İsmail KÜÇÜK, Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Başkanı Hülya ÖZTÜRK, KÜMAKSAD Başkanı Rıza Tekin UĞUREL’in yanı sıra çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği