HİSARCIK-GEDİZ ARASI YOL YAPIM İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
300x250
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü Hisarcık-Gediz İl Yolu projesi kapsamında 35,9 km’lik yol yapım ihalesi 58 firmanın katılımı ile gerçekleşti.
Konu hakkında bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 58 firmanın katılımı ile 13.08.2021 tarihinde Hisarcık – Gediz İl Yolu projesinin ihalesi yapılmıştır. Toplam uzunluğu 35,9 Km olup, Hisarcık Geçişi 2,5 Km BY-BSK, devamı 33,4 Km TY-BSK standardında yapılacaktır. Proje dâhilinde büyük sanat yapısı olarak toplam 223,5 m uzunluğunda; 1 Adet çift köprü (35m Karapınar), 3 Adet tek köprü (60m Çatak, 23,5m Değirmendere-1, 105m Değirmendere-2) bulunmaktadır.
Projenin yapımı tamamlandığında Hisarcık-Gediz İl yolunda yaşanacak rahatlamanın ilçeler arası seyahati ise büyük oranda artıracaktır. Bölgenin en önemli Termal ve Kayak Turizm merkezlerini içinde barından ilçemiz Gediz’e vatandaşlar tarafından daha konforlu şekilde ulaşımları kolaylaşacaktır.
Hisarcık-Gediz İl Yolu projesine hayat verdikleri için başta; Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na, Karayolları 14. Bölge Müdürümüz Ömer Güzel ve ekibine, Kütahya Valisi Ali Çelik’e, AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun’a, Kütahya Milletvekillerimiz Ahmet Tan, İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler ve emeği geçen herkese Şahsım ve Gediz Halkı adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” açıklamasında bulundu.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği