Hilal kart ile veren el, alan eli görmüyor
300x250

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Hilal Kart uygulamasından. Mayıs ayı sonu itibariyle tam 10 bin 330 ailenin yaralandığını belirtti ve bu uygulama ile veren elin alan eli görmediğini vurguladı. 

Kütahya'da Hilal Kart Uygulaması ile tamamen sosyal yardıma muhtaçlık kriterleriyle belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere, birey sayısına göre 150 TL ile 450 TL arasında değişen miktarlarda nakit desteği veriliyor. Hilal Kart; pos makinası olan bütün bakkal, market, fatura ödeme noktası, kıyafet mağazası gibi işletmelerde kullanılıyor.

Kütahya Belediye Başkanı Prof.Dr. Alim Işık, "gelen yardım talepleri, ilgili birimlerde değerlendirildikten sonra Hilal Kartı almaya hak kazanan vatandaşlarımıza bu kartı teslim ediyoruz. Bu kartta bir özelliği öne çıkarıyoruz. KDV'si yüzde 8 ve altında olan ürünleri alabilecek şekilde kullanıma açıyoruz. Dolayısıyla kartı alan aile reisi sigara, züccaciye yada lüks tüketim malzemesi alamıyor, evinin ihtiyacı olan, çocuklarının ihtiyacı olan gıda, giyim ve benzer temel gereksinimlerinde kullanıyor. Mayıs ayı sonu itibariyle tam 10 bin 330 aileyi Hilal Kart ile desteklemiş bulunuyoruz. " dedi.

Sağ elimizle verdiğimizi sol elimiz görmüyor ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Işık, " ne ben ne de benim dışımda belediyede görev yapan herhangi bir arkadaşımız dahil olmak üzere kimse 10 bin ailenin kim olduğunu bilmiyor. Sadece bu işin resmi hizmetlerini yürüten personelimizde bu isimler var. Bunu hiç bir yerle paylaşmadığımız gibi kimse de bilmiyor. Sosyal yardımlar insanımızı rencide etmeden gerçekleşirse anlamlı oluyor. Bu hizmetleri reklam aracı olarak kullanmak veya bu yardımlardan yararlanan vatandaşlarımızı ezik bir psikolojiye sokmak doğru bir uygulama olmaz. " dedi.

Belediye Başkanı Prof.Dr. Alim Işık ayrıca pandemi sürecinde ekonomi sıkıntıya düşen vatandaşlar ile Ramazan ayı nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere 10 bine yakın yardım kolisi dağıtıldığını belirtti. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği