Herkes AFAD Gönüllüsü olabilir
300x250

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Kütahya'da Üniversite radyosuna konuk olan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali ARTUN, afetlerin etkileriyle topyekûn mücadele etmek için vatandaşların AFAD Gönüllüsü olmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

Türkiye Afet Müdahale kapsamında ve belirlenmiş deprem senaryosu üzerinden Kütahya İl Afet Müdahale Planı (TAMP) ve Yerel Düzey 26 Çalışma Grubu Operasyon Planlarının hazır olduğunu ifade eden Artun, öngörülemeyen eksiklerin tespiti için de her yıl düzenli olarak il ve bölgesel deprem tatbikatlarının AFAD koordinasyonunda yapıldığını sözlerine ekledi.

AFAD Başkanlığınca başlatılan “Afetlere Hazırlık Yılı” kapsamında 12 ayda 12 ayrı temanın belirlenerek afetlerin zararlarını en aza indirmek için ortak bir afet kültürünün hedeflendiğini ifade eden Artun, bireysel ve toplumsal tedbirlerinin son derece önemli olduğunu, bu bağlamda vatandaşları AFAD İl Müdürlükleri tarafından verilen Temel Afet Bilinci eğitimlerine katılmaya davet etti.

Türkiye’nin hemen yerinde deprem tehlikesinin bulunduğuna dikkat çeken AFAD İl Müdürü Artun, yenilenen Türkiye Deprem Tehlike Haritası ile bunun bir kez daha gözler önüne serildiğini ifade etti. Meydana gelebilecek afetlerin etkilerini bertaraf etmek ya da en aza indirmenin tek başına AFAD’ ın sırtına yüklenemeyeceğine dikkat çeken Ahmet Ali Artun, afetlerin etkilerini topyekûn mücadele etmek için vatandaşların AFAD Gönüllüsü olmasının son derece önemli olduğunu belirtti. AFAD Gönüllülük başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağını belirten İl Müdürü Ahmet Ali Artun, son olarak dijital ortamdan alınacak eğitimlerin yanı sıra uzun vadede AFAD İl Müdürlükleri koordinasyonunda verilecek eğitimlere ilişkin kapsamlı açıklamalar yaptı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği