''HEMŞİRELERİMİZ CANSİPERANE SAĞLIK HİZMETİ SUNMUŞLARDIR''
300x250
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü ve Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş birliği ile “Hemşirelik Haftası Etkinliği” düzenlendi. Etkinlikte konuşan KSBÜ SBF Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, pandemi dönemine vurgu yaparak “Hemşirelerimiz, sadece kendilerinin değil ailelerinin ve sevdiklerinin de risk altında olduğunu bile bile cansiparane sağlık hizmeti sunmuşlardır." dedi.
Online olarak gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmalarını; Sağlık Bakanlığı KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bakım Hizmetleri Müdürü Uzm. Hemşire Çiğdem Zeren, KSBÜ SBF Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selmin Şenol ve KSBÜ SBF Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders yaptı.
Bir 10 kişi, ekran ve şunu diyen bir yazı 'Betül Öztürk Prof. Dr Ayten DEM.. KSBÜ Çi* dem ZEREN Betül avuz DuyguPerçin gu Duy Yeliz an Yelzdo*m merih Sena Bostan Hemsir elik *enay Takmak zoom' görseli olabilir
“HEMŞİRELERİMİZ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ NEFERİDİR”
Açılış konuşmasına organizasyonda emeği geçen ve etkinlik imkânı sağlayan herkese teşekkür ederek başlayan Uzm. Hemşire Çiğdem Zeren, “Gönül isterdi ki bu etkinliğimizi yüz yüze yapalım. Ancak Covid-19 pandemisi nedeniyle bu yıl hep birlikte ekran üzerinden birlikte olma imkânı bulduk. Hemşirelerimiz; birey, aile, toplumun sağlık bakım ihtiyaçlarını karşılayan, erişilebilir, saygın meslek grubu olarak geçmişte olduğu gibi bugün de yine pandemi de çok bu zorlu süreçte yine ihtiyaçlarımızı karşılayan bir meslek grubu olarak hizmet vermeye devam ettiler.” açıklamalarında bulundu.
“KENDİSİNİ YENİLEYEN, GÜÇLENDİREN BİR HEMŞİRELİK ANLAYIŞIYLA BUGÜNLERE GELDİK”
Covid-19 koşullarında bir araya gelmenin son derece anlamlı olduğunu belirterek açılış konuşmasına başlayan KSBÜ SBF Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selmin Şenol, “Hemşirelik disiplininin yaşamın tüm alanlarında yer aldığını biliyoruz. Toplumda bu konuda da güzel bir bilinç geliştiği kanısındayız. Dünden bugüne toplumsal olaylarla birlikte kendisini yenileyen, güçlendiren bir hemşirelik anlayışıyla bugünlere geldik. Son bir buçuk yılda yaşadığımız pandemi sürecinde gelinen noktanın daha görünür olduğu da ortaya çıktı. Yaşadıklarımız her ne şekilde yansıdıysa da tabii yansımayan ve bizim görünür kılamadığımız tablolar da var. Bunları da zaman içerisinde eğitim sürecimizi daha da gözden geçirerek daha da güçlendirerek önümüzdeki zaman diliminde görünür kılacağımıza inanıyorum. Bugünün koşullarında hemşirelik disiplinin tüm üyeleri oldukları tüm alanlarda disiplinin gerekliliğini en güzel şekilde sergilemişlerdir.” dedi.
“GEÇMİŞTEN BUGÜNE KADAR EMEK VERMİŞ HEMŞİRELİK DİSİPLİNİ ÜYELERİNE MİNNETTARIM”
Konuşmasına, zorlu süreçte emek verenlere teşekkür ederek devam eden Prof. Dr. Şenol, “Ben geçmişten bugüne kadar emek vermiş tüm hemşire disiplin üyelerine öncelikle ışık tuttukları için bizleri bugünlere taşıdıkları için teşekkür etmek isterim ve minnettarlığımı belirtmek isterim. Bunun yanı sıra bu süreçte, özellikle son bir buçuk yıllık süreçte özverili duruşlarını sergileyen meslektaşlarımı duygu yüklü teşekkürlerimi belirtmek isterim ve kaybettiklerimizi saygıyla andığımızı belirtmek hüzünlü de olsa gerekli.” şeklinde konuştu.
"KAYBETTİĞİMİZ SAĞLIK ŞEHİDİ HEMŞİRELERİMİZİ VE TÜM DİĞER SAĞLIK PERSONELİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUM"
Sağlık hizmetinin temel unsuru olan hemşirelerin Covid-19 salgını süresince de görüldüğü üzere en ön saflarda ağır fedakarlıklarla görev ve sorumluluklarını yerine getirdiğinin altını çizen KSBÜ SBF Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders “Sadece kendilerinin değil ailelerinin ve sevdiklerinin de risk altında olduğunu bile bile cansiparanesağlık hizmeti sunmuşlardır. Bu vesileyle Covid-19 nedeniyle kaybettiğimiz sağlık şehidi hemşirelerimizi ve tüm diğer sağlık personelimizi saygıyla anıyorum.” ifadelerini kullandı.
“HEMŞİRELERİN SAĞLIK HİZMETİNDE ÖN PLANDA OLMASI GEREKTİĞİNE İNANAN BİR İNSANIM”
İki gün sürecek etkinlikteki konu başlıklarının çok güzel seçilmiş olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Perçin Renders, “Özellikle Uluslararası Hemşireler Derneğinin 2021 teması olan ‘Hemşireler geleceğin sağlık bakımı için öncü bir ses.’ temasına yer verilmesi benim için çok önemli. Çünkü ben hemşirelerin hep sağlık hizmetinde ön planda olması gerektiğine inanan bir insanım. Hemşirelerin bakış açısı, vizyonu, sağlık politikalarını geliştirmelerinin, refahın yükseltilmesi adına son derece önemli ve çok değerli olduğunu düşünüyorum. Covid-19 salgınının yol açtığı ölümler, hastalıklar fiziksel izolasyonun yol açtığı psikolojik hasar, eğitim ve ekonomi üzerindeki etkiler sadece gelecekteki benzer krizleri önlemek için ders niteliğinde olmadı bizim için. Aynı zamanda deneyimleri eyleme dönüştürmeye yönelik sağlık hizmetlerini yeniden hayal etmek, geliştirmek, sağlığı ve refahı iyileştirmek adına elimize güçlü nedenler vermiştir.
“COVİD-19 İLK PANDEMİ DEĞİL”
Covid-19’un ilk pandemi olmadığını ve son 20 yılda yaşanılan üçüncü koronavirüs salgını söz konusu olduğunu belirten Prof. Dr. Perçin Renders şunları söyledi: “Çok sayıda uyarı yapılmasına rağmen maalesef birçok ülkenin pandemiye hazır olmadığını gördük. Bireylerin ve duyarlı toplulukların ulaşılabilecek en yüksek sağlık standartlarına ulaşmasını garantilerken toplumun tüm alanlarının gelişimini destekleyecek, daha iyi sağlık sistemleri oluşturacak bir vizyona ihtiyacımız olduğunu gösterdi. Toplumun tüm katmanlarını kucaklayan, etkin, etkili, eşit, kaliteli, verimli, ekonomik bir sağlık sistemi için hemşirelerimizin eğitimine gereken yatırımın yapılması, inovatif lider hemşireliğin desteklenmesi ve sağlığın her alanında hemşire istihdamının arttırılması son derece önemli bence. İşte bu iki günde dinleyeceğimiz konuşmalarda bu vizyonun temel ihtiyaçlarını ve bu vizyona esas katkıyı sağlayacak hemşire bakış açısını dinleyeceğiz. Tüm hemşirelik öğretim elemanlarımıza bu güzel organizasyon için çok teşekkür ediyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu Hocamızın da saygılarını, selamlarını iletmek istiyorum. Öğrencilerimize ilham verecek, sağlık politikalarına ışık tutacak, başarılı bir etkinlik olması dileği ile sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Teşekkür ederim.”
İki gün süren etkinlik farklı üniversitelerden hocaların sunum yapmasıyla devam etti.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği