HAYRAT YARDIM MAZLUMLARA UMUT OLUYOR
300x250

2013 yılında kurulan Hayrat Yardım Derneği 5 kıtada mazlumların yaralarını sarmaya devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine yardım etme noktasında Kütahyalıların gönlünün açık olduğu ifade eden Hayrat Yardım Derneği Kütahya İl Temsilcisi Necdet Erdoğan, “Desteklerin artmasıyla daha fazla mazluma ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi

Son yıllarda milyonlarca mazlumun yarasını saran ve Dünya’nın en çok yardım yapan ülkesi konumunda olan Türkiye’nin insanlığın vicdanını temsil ettiğini söyleyen Hayrat Yardım Derneği Kütahya İl Temsilcisi Necdet Erdoğan, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

‘2 MİLYON İNSANA ULAŞTIK’

Yapılan yardımlarında yanı sıra Türkiye’nin ve İslamiyet’in bayrağını Dünya’nın her yerinde dalgalandırdıklarını belirten Erdoğan, “Hayrat Yardım Derneği olarak Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde toplam 300 koordinasyon merkezimiz ve yurt dışında 22 temsilciliğimiz var. 5 kıtada milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşma gayreti içerisindeyiz. Yurt içinde ve yurt dışında koordineli olarak çalışmalar yapıyoruz. Bugüne kadar değerli bağışçılarımız ve vatandaşlarımızın katkılarıyla bin 500’den fazla su kuyusu açtık. 2018 yılında derneğimiz 2 milyon insana yardım faaliyetinde bulundu. Ayrıca 12 tane de yetim eğitim merkezimiz hizmetlerine devam ediyor. Yetime Umut Ol kampanyamızla 3 bin 700’den fazla yetime destekler verdik” dedi.

‘YETİM MERKEZİ AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ’

Kütahya olarak 2018 yılından itibaren 122 yetimin hem maddi hem de manevi ihtiyaçlarını karşıladıklarını vurgulayan Necdet Erdoğan, “Yine eğer gerekli şartlarımız oluşursa Kütahya’da da bir tane yetim eğitim merkezi açmayı düşünüyoruz. Ayrıca Ramazan ve Kurban organizasyonlarıyla kardeşlerimizle birlikte yaşıyoruz. 2018’den itibaren 24 bin kurban hissesi aldık. Acil yardım çalışmalarımız da devam ediyor. Bangladeş ve Arakan’da bir milyon kardeşimize düzenli olarak yardımlar yapıyoruz. Yine Yemen ve Filistin’de de maddi ve manevi hizmetlerimiz sürüyor. Bununla birlikte birçok Afrika ülkesinde dört ana branşta sağlık taramaları, katarakt operasyonları ve diş bakımı yapıyoruz. Suriye içinde bin 700 yardım tırındaki ihtiyaç malzemelerimizi kendi ekiplerimizle dağıttık. Ayrıca Suriye içinde kurduğumuz fırınlarda günlük 800 bin ekmek üreterek mazlumlara ulaştırıyoruz. Dünya Kur’an Okuyor projemizle de hedefimiz 1 milyon Kur’an dağıtmak. Bunun 350 binini dağıttık diyebiliriz. İhtiyaç sahiplerine yardım etme noktasında Kütahyalılarımızın gönlü açıklığını da hissediyoruz. Topladığımız yardımları mazlumlara ulaştırıyoruz. Sadece maddi değil manevi yönden de onların yanında oluyoruz. Rabbimize şükürler olsun hizmetlerimiz vatandaşlarımızın da destekleriyle devam ediyor. Halkımızdan destekleri bekliyoruz. Bu desteklerin artmasıyla daha fazla mazluma ulaşacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği