HAYATI KOLAYLAŞTIRAN ALETLER SERGİSİ
300x250

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinde (SBF) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Saraçoğlu’nun “İş ve Uğraşı Tedavisi” dersi kapsamında günlük yaşamda fonksiyon kaybı yaşamış bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için tasarladıkları aletler görücüye çıktı.

SBF’de düzenlenen sergide,  günlük yaşamda fonksiyon kaybı yaşamış bireylere yönelik hayatlarını kolaylaştıran aletler sergilendi. Rektör Yardımcısı ve SBF Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders aletleri tek tek inceleyerek, öğrencilerle birlikte poz verdi.

İş ve Uğraşı Tedavisi dersi kapsamında hazırlanan sergi için Dr. Öğr. Üyesi İsmail Saraçoğlu şunları kaydetti: “Bu sergiyi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü müfredatında bulunan İş ve Uğraşı Tedavisi dersi kapsamında organize ettik. Öğrenci arkadaşlarım bu aletleri günlük yaşamda fonksiyon kaybı yaşamış bireylerin bağımsızlığını ve fonksiyonelliğini arttırmak için tasarladılar. Öğrencilerin düşük bütçelerle tasarladıkları bu cihazların, fonksiyon kaybı yaşamış kişilerin yaşam kalitelerini arttıracağını düşünüyoruz. İnovatif yardımcı aletlerle ilgili patent başvuruları konusunda öğrenci arkadaşlarımıza desteğimiz de sürecektir.”

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği