Hastanede Dünya Tütünsüz Günü Etkinliği
300x250
Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen 31 Mayıs tarihi “Dünya Tütünsüz Günü” nedeniyle Kütahya'da da  çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu sene DSÖ tarafından üye ülkelere önerilen tema “Tütüne değil yiyeceğe ihtiyacımız var” kapsamında tütün tarımının ve tütün kullanımının çevreye, doğaya verdiği yıkıcı zararlarının ön plana çıkarılması olarak belirlendi. 
 
Bu yıl ülke genelinde yürütülen 31 Mayıs etkinlikleri kapsamında, tütünün çevreye ve sağlığa verdiği zararlar konusunda toplumun farkındalık düzeyini artırmak amacıyla, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası Sigara Bırakma Polikliniği tarafından Bilgilendirme Stant’ı açılarak hasta, hasta yakını ve çalışanlara; tütün ürünü kullananları bırakmaları için teşvik etmek ve desteklemek amacıyla tütünle mücadele bilgilendirilmesi yapıldı.
 
Başta sağlık zararları olmak üzere tütün ürünlerinin tüm zararlarına dikkat çekmek, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve bırakmaya teşvik etmek amacıyla toplumun farkındalığı artırmaya yönelik yapılan bilgilendirme Stant’ına; Başhekim Yardımcıları Uz. Dr. İbrahim Aslan, Uz. Dr. Derya Ünal, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevil Akgün, Müdür Yardımcıları, hekimler ve çalışanlar destek vererek, dumansız hava sahasına dikkat çektiler.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği