Hastalar Rehabilitasyonla Topluma Kazandırılıyor
300x250

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalar, iş ve uğraş terapisiyle rehabilite edilerek topluma kazandırılıyor.
Kütahya ve Merkeze bağlı köylerde yaşayan hastaların tedavi gördüğü merkez, hastaların iyileşme sürecine katkı sağlıyor.
Merkez hakkında bilgi veren KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nermin Gündüz; Hedeflerinin hastaların iyi yanlarının ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. Dr. Gündüz; “ Kütahya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi bizim için hem Sağlık Bakanlığının hem de Dünya Sağlık Örgütleri tarafından son derece önemsenen sağlık hizmeti, burada verdiğimiz sağlık hizmeti ile kronik ruhsal hastalığı olan, ciddi beyinde defektlerle, beyinde bir takım yeti yitimlerine sebep olan sağlık sisteminin içinde ne yazık ki zaman zaman görünmezlikler sebebiyle zorluklar yaşayan hastalarımızın iyi yönlerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.
Ruhsal hastalıkların tedavisi son derece zor, süreci oldukça uzun, meşakkatli ve sağlık harcamalarında da ciddi bir harcamaya sebep oluyor. Toplum Ruh Sağlığı Merkezine gelen hastalar biz biliyoruz ki işlevsellikleri daha uzun süre devam ediyor, hastalıklarının daha iyi seyretmeleri daha az atak yaşamaları hastane yatışlarının daha az olmasının sağlanması nedeniyle ve buna bağlı sağlık harcamalarında önemli rol oynamaktadır.” Dedi.
KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Feyza Çelik’ te hastaların toplumda sadece hasta kimliği ile yer almaması gerektiğini belirtti.
Dr. Çelik; “Sağlık merkezlerimizin destelenmesi, yine hastalarımızın toplum içerisinde hasta kimlikleri ile değil de sağlıklı birey kimlikleriyle yer alması açısından farkındalığımızın önemli olduğunu belirtmek istiyorum.” dedi.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezini ziyaret eden Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Orhan Özatik; Yetkililerden bilgi alarak; “Sağlık sisteminin önemli birimlerinden olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz, İlimizde ki ağır ruhsal rahatsızlığı olan hastaların (özellikle şizofreni hastaların) ve ailelerin bilgilendirildiği, hastanın ayaktan tedavisinin yapıldığı ve takip edildiği; rehabilitasyon, psikoeğitim, iş-uğraş terapisi, grup veya bireysel terapi gibi yöntemlerin kullanılarak hastanın toplum içinde yaşama becerilerinin artırılmasını hedefleyen, Vefa Psikiyatri Ek Binamız ile ilişki içinde çalışan ve gerektiğinde mobilize ekiplerle hastanın yaşadığı yerde takibini yapan, bu sayede ağır ruhsal bozukluğu olan hastalar için verilen hizmetin ana düzenleyicisi ve kontrol merkezi olmaktadır.
Merkezimizde, hastaları ve hasta yakınlarını hastalık, tedavi ve tedavinin olası yan etkileri konusunda bilgilendirmek, hastalık belirtileriyle baş etme yöntemleri, kriz yönetimi gibi konularda eğitim vermek, hastaların ilgi ve yeteneğine göre güzel sanatlar, müzik, spor, el sanatları gibi alanlarda sosyal beceri kazandırmak için haftanın beş günü merkezimizde hizmetler vermekteyiz. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.
Merkezde çalışan tüm ekibe teşekkür eden Başhekim Doç. Dr. Orhan Özatik’e hastaların yaptığı tablo hediye edildi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği