Güral Porselen'den açıklama
300x250

Güral Porselen Avukatı Mustafa Gençali tarafından,  “Güral Porselen iş bırakma eylemine katılan işçilerden 25’inin işine son verdi” başlığı ile yayınlanan haberin kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemesi için açıklama yapıldı. 

Açıklamada şu ifadelere yer veriliyor ;

BİLGİLENDİRME

18.04.2023

Şirketimiz GÜRAL Porselen hakkında “Güral Porselen iş bırakma eylemine katılan işçilerden 25’inin işine son verdi” başlığı ile yayınlanan haberin kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemesi için konu hakkında açıklama yapılması gerekli olmuştur. 

Öncelikle belirtmek isteriz GÜRAL PORSELEN; daima yatırımlar yapmayı, istihdam yaratmayı, ihracat yaparak ülkemize döviz getirmeyi ilke kabul eden ve 1989 yılından bugüne Toplu İş Sözleşmesine taraf olan bir şirkettir. 2023 yılında da yürürlüğe alınacak ve yasal olarak 30.04.2023 tarihine kadar toplantılarının sürebileceği iş bu Toplu İş Sözleşmesi sürecinin hiç bir aşamasında ve de 04.04.2023 tarihinde fabrikamız yetkili müdürleri ile sendika yetkilileri arasında gerçekleştirilen toplantıda da taraflar arasında herhangi bir anlaşmazlık yaşanmamıştır ve Toplu İş Sözleşmesi 12.04.2023 tarihinde imza altına alınmıştır.

Kanunsuz eylemlerin yapıldığı 05/04/2023 - 06/04/2023 tarihlerinde işyerinde grev kararı mevcut değildir. Kaldı ki çalışanların bu yönde bir yasal hakkı olsa dahi hiçbir çalışanın, yönetim binasının giriş kapısının kırılması, yönetim ve icra kurulu üyelerinin, şirket müdürleri ile yönetim katında çalışanların hürriyetlerinin kısıtlanması, yönetim binasına giriş ve çıkışların engellenmesi, korku ve panik yaratılması gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan bu tür eylemleri gerçekleştirme hakkının bulunmadığı tartışmasız bir durumdur. Kanunsuz eylemlerin 5 Nisan sabah 09 dan itibaren dozunu artırarak devam etmesi üzerine öğle saatlerine doğru polise müracaat edilmesi zorunlu olmuştur .

Kamera kayıtları ile de sabit olan şirketimiz yönetim binası girişinin işgal edilmesi, yönetim binasının giriş kapısının kırılarak binaya zorla girilmesi, yönetim ve icra kurulu üyeleri ile şirket müdürlerine ait odalarının ve çalışanların bulunduğu alan girişinin işgal edilmesi, yönetim binasına giriş ve çıkışların engellenmesi, yönetim ve icra kurulu üyeleri, şirket müdürleri ile yönetim katında çalışanların hürriyetlerinin kısıtlanması şeklinde doğruluk ve bağlılığa uymayan kanunsuz eylemlerin gerçekleşmesi nedenleriyle, kamera kayıtları ile tespit edilen 24 çalışanın iş akitleri haklı nedenle sonlandırılmıştır.

Toplu İş Sözleşmesi için taraflara tanınmış kanuni sürecin sona erdiği 30.04.2023 tarihinden önce, 12.04.2023 tarihinde yetkili sendika ile Toplu İş Sözleşmesi imzalanmış ve yürürlüğe girmiştir. Bilinmesini isteriz ki; yaşanan bu olayların Toplu İş Sözleşmesinin imza tarihine ve maddelerine olumlu ya da olumsuz bir katkısı söz konusu değildir. 34 yıldır Toplu İş Sözleşmesi tarafı olan ve tarihinde grev ve lokavt uygulaması olmayan, Türkiye’deki onlarca porselen fabrikası arasında sendika ile toplu sözleşmesi olan sadece 2 fabrikadan birisi olan GÜRAL Porselen ailesi olarak şirketimiz aleyhine yaratılmak istenilen bu algının karşısında olduğumuzu ve bu kanunsuz eylemleri şiddetle kınadığımızı da bilgilerinize rica ederiz.

GÜRAL Porselen Fabrikası
Av. Mustafa GENÇALİ

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği