Gediz'de orman yangını
300x250

Gediz' Gümele Köyü Mevkiinde Çıkan Yangın Kısa Sürede Kontrol Altına Alındı

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından; Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Gümele köyü mevkiinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. 

Gelen ihbar üzerine bölgeye sevk edilen Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı. 

Kütahya Orman Bölge Müdürü Birol Dündar;  Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Karaardıç  Orman İşletme Şefliği sınırlarında bulunan Gümele köyü mevkiinde çıkan yangına kısa sürede ilk müdahaleyi gerçekleştirdiklerini belirtti. Bölge Müdürü Dündar; “ saat: 15.50’de gelen yangın ihbarına ilk müdahalemizi 16.05’te gerçekleştirdik. Kısa süre içinde 7 ilk müdahale aracı, 7 arazöz, 3 su ikmal aracı, 4 itfaiye, 1 helikopter ve 59 personel ile yaptığımız müdahalemiz sonuç verdi ve yangın saat 18.00’de kontrol altına alındı. Yeşil vatanımızı korumak için çalışıyor ve vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Bilmekteyiz ki; özellikle ihmal ve dikkatsizlikten kaynaklanan anız, çöplük, sigara ve çoban ateşi yangın nedenlerinin önde gelenleri. Üstelik iklim kriziyle birlikte yangınların hızı, şiddeti, sıklığı ve etki alanı da geçmişle kıyaslanamayacak kadar artmış durumda. Bu sebeple çok daha büyük dikkat istiyoruz. ” şeklinde konuştu.

Yangında 0.4 Ha'lık ormanlık alan zarar görürken, bölgedeki soğutma çalışmaları devam ediyor.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği