GEDİZ’DE BİTKİSEL ATIK YAĞLAR TOPLANARAK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR
300x250

Geri dönüşüm alanında örnek bir belediye olan Gediz Belediyesi, evsel atıklar ile karışan ve doğada büyük tehlike yaratan atık yağların toplanması için seferber oldu.

“Daha Temiz Bir Çevre İçin Atık Yağlar Geri Dönüşüme” sloganı kapsamında ilçemizin belirli noktalarına bitkisel atık yağ toplama kutuları yerleştirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak; “Bitkisel yağların kullanıldıktan sonra lavabolara ve çöpe dökülmesi çevreye ve su kaynaklarına ciddi zararlar vermektedir. Atık bitkisel yağlar özgül ağırlıkları nedeniyle su yüzeyini bir film tabakası gibi kaplamakta ve oksijen transferini önleyerek su altı canlı varlığını yok etmektedir.

Bu nedenle atık yağların, çevreye zarar verecek biçimde doğrudan ya da dolaylı olarak doğaya verilmesinin önlenmesi gerekmektedir. Atık yağların toplanarak geri dönüşüme kazandırmak ve farkındalık yaratmak noktasında gerçekleştirdiğimiz Atık Yağ Toplama Kampanyası ile bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararı önlemeyi, gelecek nesiller için sağlıklı yarınlar oluşturmayı, bitkisel atık yağların ekonomiye kazandırmayı, doğayı bu yağların atılmasından kaynaklanacak kirlilikten koruyarak çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçladık.

Gelişi güzel dökülen atık yağlar; yer altı sularını kirleterek denizlere, göllere ulaşmakta, balıkların, kuşların ve diğer canlı varlıkların zarar görmesine neden olmakta, atık su borularını tıkayarak, kanalizasyon şebekesini tahrip etmektedir. Tüm bu sebeplerden dolayı; vatandaşlarımızdan atık yağları lavaboya değil, yerleştirmiş olduğumuz toplama kutularına atmalarıdır. Çevreye hep birlikte değer verelim sahip çıkalım.” açıklamasında bulundu.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği