Gediz'de ' dünden bugüne deprem gerçeği ve alınması gereken önlemler' konferansı
300x250
 
Gediz depreminin 53. yıldönümüne yaklaşılırken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla, “Gediz'de Dünden Bugüne Deprem Gerçeği ve Alınması Gereken Önlemler” konulu konferans düzenlendi.
 
Gediz Sağlık Hizmetleri MYO Öğretim Üyesi Öğr.Gör.Dr. Yusuf Güner moderatörlüğünde Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yard. Prof Dr. İbrahim Tiryakioğlu'nun sunumlarıyla, Gediz Mehmetçik Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.
 
“Gediz'de Dünden Bugüne Deprem Gerçeği ve Alınması Gereken Önlemler” konulu konferans; Gediz Kaymakamı Hakan Alkan, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Şule Bilgili, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Öğr.Gör. Melahat Aydıner, Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Öğr.Gör. Ahmet Yiğit Palas, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bahadur, İlçe Emniyet Müdürü Halil Konca, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Üsteğmen İsmail Yalçın, İlçe Daire Amirleri, Okul Yöneticileri, Öğretmenler, STK Temsilcileri, Belde Başkanları, Mahalle ve Köy muhtarları, İnşaat Firma sahipleri, AFAD gönüllüleri gibi farklı kesimden temsilcilerin katılımlarıyla gerçekleşti.
 
28 Mart 1970’de yaşanan Gediz Depremi ile ilgili veriler görselleriyle birlikte paylaşıldı. 6 Şubatta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremde yaşanılanlara da vurgu yapılan Konferans’ta deprem öncesi, deprem esnası ve deprem sonrasında yapılması gerekenler ve alınacak önlemler hususunda bilgilendirmeler yapılarak, program sonunda panelde sunum yapan öğretim üyelerine hediyeleri takdim edildi.
 
Kütahya’nın Gediz ilçesini sarsan 7,2 büyüklüğündeki deprem, yıkılmış binalar, enkazın altından kurtarılanlar ve hayatını kaybeden 1086 kişinin acısıyla hafızalara kazındı.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği