Fiziksel sıkıntıların psikolojik nedenleri olabililir
300x250

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu (WFMH) tarafından 10 Ekim tarihinin “Dünya Ruh Sağlığı Günü” olarak belirlenmesi nedeniyle Dünya çapında bu gün kapsamında her yıl belirlenen temaya göre ruh sağlığı ve hastalıkları konusunda çeşitli farkındalık faaliyetleri yürütülüyor. Bu yıl, WFMH tarafından Dünya Ruh Sağlığı Günü 2019 yılı için “Ruh Sağlığını Güçlendirme ve İntiharı Önleme” teması belirlendi.
Bu kapsamda Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü, Dumlupınar Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliği ile Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Psikiyatrist Uzm. Dr. Ömer Yacı’nın konuşmacı olarak yer aldığı “Ruh Sağlığının Güçlendirilmesi” konulu bir konferans düzenlendi.
Üniversite öğrencilerinin katıldığı konferansta Uzm. Dr. Yacı insan sağlığının fiziksel ve psikolojik unsurlardan oluşan bir bütün olduğundan ve fiziksel sıkıntıların kimi zaman psikolojik nedenleri olabildiğinden bahsetti. Her insanın kimi zaman psikolojik destek alması gerekebileceğine değinen Uzm. Dr. Yacı, bu konuda toplumumuzda hala önyargıların devam ettiğini belirterek, ruhsal sıkıntılarda çekinmeden bir uzmana başvurulması gerektiğine dikkat çekti. Travmalar, bağımlılık gibi önemli konulara değinilmesinin ardından konferans katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona erdi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği