EVLİYA ÇELEBİ HASTANESİ'NDE BÜYÜK BAŞARI
300x250
Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Türkiye de bir ilk...
T.C. Sağlık Bakanlığı Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez superiyor sinüs venosus tipi atriyal septal defektin kapalı yöntem ile tedavisi ameliyata gerek olmadan kapalı (transkateter) yöntem ile başarılı şekilde kapatıldı.
Yetişkin Kardiyolojisi Kliniğinden Prof. Dr. Mehmet Ali Astarcıoğlu ve Doç. Dr. Taner Şen, Çocuk Kardiyolojisi Kliniğinden Doç. Dr. Rahmi Özdemir ve Anjiyo Ekibi, İzmir'den destek amaçlı gelen Prof. Dr. Nazmi Narin ve Dr. Kaan Yıldız ile beraber ekip çalışması gerçekleştirilerek başarılı bir işleme imza attılar.

Kardiyoloji Kliniği Sorumlusu Prof Dr. Mehmet Ali Astarcıoğlu "İlk başarılı sinüs venosus tipi atriyal septal defekt kapatma işlemi yapıldı." diyerek şu açıklamalarda bulundu; “Ekip olarak, 23 yaşındaki genç hasta Aslı Şahin'e başarılı bir işlem gerçekleştirerek hastanemizde ilkleri yaşamaya devam ediyoruz. ASD lokalizasyonuna göre sekundum, primum, sinüs venosus ve koroner sinüs tip olmak üzere dört farklı şekilde görülebilir. Bunlardan sekundum tip ASD dışında diğerlerinin tedavisi açık kalp cerrahisidir. Sinüs venosus tipi ASD, tüm ASD lerin %5-10'unu oluşturur. Sağ kalbe gelen büyük toplardamarlar ile sol kulakçığı ayıran atriyum dokusunun gelişim bozukluğu sonucu oluşur. Sinüs venosus atriyal septal defektlerin görüntülenmesi ve tedavisinde son birkaç yılda önemli bir paradigma değişikliği oldu. Bu gelişmelerin sonucu olarak kapalı stentler artık bu defektlerin perkütan (ameliyatsız) olarak kapatılmasına olanak sağladı.” dedi.
Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Rahmi Özdemir’ de Kütahya'da ekip olarak başarılı bir çalışma gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirtti.
Genç hasta birkaç gün gözetim altında tutulup, yapılan kontrollerden sonra kısa bir süre içinde taburcu edildi.
Kütahya İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, hasta Aslı Şahin ile ailesine geçmiş olsun dileklerini ileterek; Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Erarslan’a, işlemi gerçekleştiren ekibe teşekkür etti ve başarılar diledi.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği