ESKİ SAĞLIK BAKANI AKDAĞ ; KSBÜ TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK ŞANS
300x250

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ), 2020- 2021 Akademik Yıl Açılış Töreni düzenledi. Eski Sağlık Bakanı, Erzurum Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ açılışa katılarak, "KSBÜ Türkiye için büyük şans." dedi.

 KSBÜ Hekim Sinan Konferans Salonunda gerçekleşen “2020- 2021 Akademik Yıl Açılış Töreni”ne Zoom üzerinden de katılım sağlandı. Açılış törenine video konferans yöntemiyle katılan Eski Sağlık Bakanı, Erzurum Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ, "KSBÜ Türkiye için büyük şans." diyerek, sağlık temalı üniversitelerin öneminden bahsetti. Eski Bakan Akdağ, "Tematik üniversitelere her zaman sıcak bakmışımdır. Kütahya bugün önemli ve güzel bir imkana sahip. Sağlık temalı bir üniversiteye sahip. Sağlık her zaman çok önemli bir alan olmuştur." dedi.

Eski Sağlık Bakanı Akdağ, gerçekleştirdiği konuşmada Türkiye'nin sağlık alanında nasıl bir konuma geldiğini de vurgulayarak, son durum hakkında veriler paylaştı. Akdağ, Türkiye'nin sağlık alanında artık kendi cihazlarını da ürettiğini belirtti. Eski Bakan Akdağ, Kütahya'ya da en yakın zamanda gelmek istediğini söyledi.

VALİ ÇELİK: KSBÜ CİDDİ KATKI SAĞLIYOR

Hekim Sinan Konferans Salonunda gerçekleşen törene katılan Kütahya Valisi Ali Çelik, pandemi döneminde Kütahya'daki sağlık personellerinin üstün fedakarlıkla çalıştıklarının altını çizerek, Türkiye'nin sağlık temalı devlet üniversitesi için, "KSBÜ ciddi katkı sağlıyor." dedi. Vali Çelik, KSBÜ'lü öğrencilerimiz için de, "İnşallah en yakın zamanda da üniversitelerine kavuşurlar." şeklinde konuştu.

VEKİL GAZEL: KSBÜ TÜRKİYE İÇİN BİR DEĞER

Törene video konferans yöntemiyle katılan Kütahya Milletvekili İshak Gazel, "KSBÜ Türkiye için bir değer. TBMM 26. Dönem’de bir çalışma yapıldı. Vural Hocamız o dönem Milletvekiliydi. KSBÜ'nün kurulma çalışmasını Hocamız Prof. Dr. Vural Kavuncu neredeyse tek başına bu işi üstlendi. Kütahya çok güzel bir üniversite kazandı." diye ifade etti.

REKTÖR KAVUNCU: EN İYİ ÜNİVERSİTELER ARASINDAYIZ

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, katılımcıları selamlayarak, şunları söyledi: "Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz sağlık temalı kurulan, bilimi ve sağlık alanında araştırmayı önceleyen, nitelikli ve kapsamlı bir sağlık hizmeti sunarak mükemmelliği hedefleyen, öğrencilere çağdaş bir eğitim imkanı sunan yeni nesil bir üniversitedir. Kurulduğu günden bu yana 200'ü geçen sayıda akademisyen kazandırdık. Akademisyenlerimiz pandemi dönemi hem hastalarımızla ilgilendiler hem de öğrencilerimize ders verdiler. Fedakarlık gösterdiler. Bir öğretim elemanı başına 9 öğrenci rakamına ulaştık. Bu oran ile ülkemizde en iyi üniversiteler arasındayız." dedi.

Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, Ahmet Erbaş ve Ceyda Çetin Erenler de yeni akademik yıl dolayısıyla tebrik mesajlarını ilettiler.

Törene Eski Sağlık Bakanı, Erzurum Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Kom. Hv. Tuğg. Necati Gündüz, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu ve Kütahya protokolü katılım sağladı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği