Emet Belediyesinde hedefler büyük
300x250

Kütahya ve ilçelerinde görev yapan basın ve yayın kuruluşlarının temsilcileri Gazeteciler Cemiyetinin organizasyonunda Emet ilçesi'nde buluştu. 

Emet Kaymakamı Hasan Çiçek , İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Ciner, Emet Termal Resort Otel  Müdürü Ramazan Sezer, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve gazetecilerle düzenlenen toplantıda "Emet gündemi" ile bir araya geldiler.

Basın mensuplarına ilçemize hoş geldiniz diyen ve  Emet'in Termal Turizm potansiyeline ışık tutacak nitelikte bir açıklama yapan Emet Termal Resort Otel Müdürü Ramazan Sezer " tesisimiz 2019 yılını yüzde 90 doluluk oranı ile kapadı. Geçen yıl tesislermizde 90 bin misafirimizi ağırladık.  2020 yılı hedefimiz yüzde 100 doluluk oranına ulaşmaktır" dedi.

Burada Gazetecilere 2019 yılını değerlendiren ve 2020 hedeflerini anlatan Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, yapacakları çalışmalarla ilçeyi cazibe merkezi getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Doğan basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ;

31 Mart mahalli seçimlerinde halkımızın teveccühleri ile Emet belediye başkanlığı görevine seçildik. Halkımızın güvenlerine layık olmak, ve memleketimize hizmet etmek adına hemen çalışmalara başlayarak öncelikle belediyemizin ekonomik, idari yönetim,  makine ve hizmet araçları,kurumsallaşma adına yapılan çalışmalar gibi geniş bir analiz ve raporlaştırılma sürecini gerçekleştirdik.

Belediye Başkanlığı görevini  başta SGK ve maliye olmak üzere yapılandırmalar ile 21 milyon borç devraldık. 2020 bütçemiz ise 22 milyon tl’dir. Emet belediyemiz  23 memur, 33kadrolu ve 69 taşerondan  kadroya geçen  işçilerimiz ve 4 sözlşemeli olmak üzere toplamda 129 personel ile  hizmet vermektedir.

                Projelerimizi hayata geçirmek adına Ankara başta olmak üzere ilgili bakanlık ve  genel müdürlükler düzeyinde çalışmalarımızı sürdürmekte olup,  sizlere bu çalışmalardan kısaca bilgi vermek istiyorum.

  • Göreve geldiğimizin haftasına   Türkiye Belediyeler birliğimizden hibe edilen sıfır kamyonumuzu halkımızın hizmetine sunduk.
  • Belediyemizce işletilen Kaynarca ve Osmanlı hamamlarımızda restorasyon ve bakım çalışmalarını tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk…
  • Bursa Büyük şehir belediyesi ile Kardeş belediye olarak, peyzaj ve mimari alanda,  büyükşehir belediye yetkilileri ve ekiplerimizle şehir içi planlama çalışmaları başlatılarak daha yeşil ve daha temiz bir ilçe için çalışmalarımıza başladık.
  • Kükab ihalesinin fesh edilmesinin ardından Emet belediyesi olarak temizlik ekiplerimizi oluşturarak,33 yeni konteynırıda alarak hizmete sunduk. Ayrıca çöp toplama araçları için gerekli çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Belediye olarak bir temizlik kampanyası başlatarak tüm personelimiz ile daha temiz bir ilçe sloganı ile cadde ve sokak temizliklerimize çıktık.
  • Sosyal belediyecilik anlayışı gereği, “Her çocuk bir fidan”  kampanyamızla İlçemiz Kocakıran mevkiinde hazırlanan alana ilçemizde doğan her çocuğumuz adına fidan dikme etkinliğimiz başlıyor. Ailelerimize bebeklerimizin ihtiyacı ilk bebek çantalarını dağıtırken, he rçocuğumuzun adınada fidan dikeceğiz.
  • İlçemizde vefat eden vatandaşlarımızın evlerine yöremizde eren aşı olarak bilinen yemek  dağıtımı hizmeti gerçekleştiriyoruz.
  • Halkımızla beraber olma adına sıkça hastane, esnaf  ziyaretleri yapıyor ve  taleplerini yerinde alıyoruz. Özellikle dini bayramlarımızda hastalarımızı  ve yaşlılarımıza ayrı ziyaretler düzenliyoruz. Mahalle muhtarlarımızla sıkça bir araya gelerek mahallelerimizde yapılacak çalışmaları birlikte planlıyoruz. Bu yıl hasta ve yaşlı vatandaşlarımıza ev ziyaretlerinde başlayarak hem  gönüllerini alma, hemde varsa ihtiyaçlarını karşılama adına sosyal sorumluluklarımızı yerine getireceğiz.
  • İlçemizde nüfus kaçağı ile mücadele adına yoğun bir çalışma içerisndeyiz. Bu alanda üniversite öğrencilerimiz için İkametgahını getir, davetiyeni götür adı altında etkinlik düzenleyerek , gençlerimizin ikametini ilçemize taşımalarını sağladık. Bu alanda yaptığımız çalışmayla 350 öğrencimiz ikametlerini ilçemize aldılar.
  • Maden sahası içerisinde kalan  Çalcağıl mahallesi köy mezarlığını titiz ve yoğun bir çalışmayla ilçemiz mezarlığına taşıdık. Yüzlerce meftamızı ilçe mezarlığımıza naklederken, Milli mücadele şehit olan ve Çalcağıl mezarlığında bulunan şehitlerimizi ise Hisarlık Şehitlik mevkimize naklettik.

               

EMETİMİZİN ALT YAPI DEĞİŞİMİ İÇİN 72 MİLYONLUK YATIRIMA GİRİYORUZ

Emet içme suyu şebekesi, kanalizasyon ve yağmur kanalları projeleri tamamlanarak bakanlık onayları alındı. Emet göleti su tutma aşamasında olup su analizleri hızlı bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Emet göletine yapılacak Arıtma tesisi ve ilçemize nakli içinse  çalışmalarda son virajdayız.

Bu çalışmalarda tamamlanınca hepsi birlikte ihale edilecek.72 milyon tl’ye mal olacak bu yatırımların yarısı iller bankamızca hibe edilirken diğer yarısını borçlanarak tamamlayacağız. Bu alanda mali kaynak temini konularında da son aşamaya gelindi. Gerekli kaynak  sağlanıyor.

Bu çalışmalar sonrası Emetimizin alt yapısı tamamen modernize edilirken, sağlıklı Emet göleti içme suyumuz merkezde kurulacak 3 büyük depodan da halkımıza verilecek. 134 km içme suyu borusu döşenecek ilçemizde alt yapıya komple girilirken elektrik idaresi yetkililerimizle de görüşülerek merkezde kalan yerlerde enerji hatlarını yer altına alma çalışmaları da yapıldı.

Allahın izniyle Gazi Emetimizin miladını doldurmuş alt yapısını tarihe  gömeceğiz. Daha sonra başlatacağımız üst yapı çalışmalarımızla da, modern kent  hayalimiz gerçekleştireceğiz

 

EMET KÜLTÜR MERKEZİ YAPIMI BAŞLIYOR

İlçemize Eti Maden işletmelerinin katkılarıyla 100 bin nüfuslu yerleşim yerlerine hitap edecek kapasitede gençlik merkezi kazandırıyoruz. İhalesi yapılan Gençlik merkezimiz için ilgili müteahhit ilçemizde çalışmalarına başladı.

Emet Hisarlık tepesinde bulunan 10 dönüm arazi üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tip projelerinden yaklaşık maliyeti 6 milyon TL’yi bulan 3 bin150 metrekare arsa alanı üzerinde 2 bin 65 metrekare kapalı alanda konuşlandırılacak.

İçerisinde resim, müzik, plastik sanatlar işliği, kütüphane, iki derslik, kapalı spor salonu, çok amaçlı kullanım için 500 kişilik tiyatro salonu konferans salonu ve kafeterya bulunacak. Ayrıca merkezimizde idare odaları, bay bayan ve engelli genel soyunma duş ve lavaboları, jeneratör, yedek su depoları gibi teknik donanımları da bulunuyor. 550 takvim gününde tesisimiz hizmete açılacak.Bölgemize kazandırılacak bu güzel hizmet için başta Enerji bakanlığımız ve Eti Maden işletmeleri genel müdürlüğümüz olmak üzere, Gençlik ve spor bakanlığımıza, projemize dünden bugüne destek veren birönceki dönem ve bu dönem Ak parti Kütahya Milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

SOKAK HAYVANLARIMIZ İÇİN KOMŞU İLÇEMİZ HİSARCIKLA BİRLİKTE ORTKA YAŞAM ALANI OLUŞTURUYORUZ

Emet Yeniceköy mevkiimizde tespit edilen arazide Başta sahipsiz sokak köpekleri ve kediler olmak üzere, kanatlı hayvanlar içinde bölümlerin olacağı geçici yaşam alanı oluşturma projemiz hazırlanıyor. Mevkide  daha önce Gediz Doğa ve Milli, Parklar şefi Sami Atay ve teknik ekiplerce gerekli inceleme ve raporlaştırmalar yapılmıştı. Geçici yaşam alanımızda  idari bina, yavru anne bakım binası, sağlık binası, mutfak, karantina odası ve barınaklar inşa edilecek.
Hazırlanacak projenin yüzde 40'ı Orman Bakanlığı'ndan temin edilecek hibe ile karşılanırken, diğer maliyet ve başta veteriner ve işçi istihdamı olmak üzere , araç, atık gıda toplama ekip ve teknik teçhizatları Emet ve Hisarcık  belediyelerimiz  tarafından karşılanacak.

EMET VAKIF ŞEHRİDİR. BABUK BEY VASİYETİNİ YERİNE GETİRİYORUZ

2020 yılının ilk günü merkez ve köyleri ile birlikte vakıf toprakları olan ilçemizde Babukbeyin vasiyetini Alahın İzniyle  yerine getirmeye başladık. 1300-1400 lü yıllarda bölgemizde yaşayan ve yaşadığımız bölgeyi vakeden Babuk beyin vasiyetini   yerine getirmek için yola çıktık. Dinimizce ve devlet geleneğimizce önemli 3 inanç vardır. Bunlardan biri beytül mal devlet malı,ikincisi yetim malı, üçüncüsüde vakıf malını gözetip, sahip çıkmaktır. Emet’imizin topakları da vakıf toprağı olarak üzerimizde olan vasiyeti maddi ve manevi borç olarak görüyoruz. Biz görev süremizce vasiyeti yerine getirmeye devam edeceğiz. Temennimiz bizlerden sonra göreve gelecek başkanlarımızın da devam ettirmesi yönündedir.     İnşallah devam ettirilerek ilelebet vasiyetin gerekleri topraklarımızda yerine getirilir. Bu işin devamını sağlayacak olan ilçe müftülüğümüz ve hafızlarımızdır. İlçemizdeki hafızlık kurslarımıza da destek  vermeye devam ederken, yetişecek hafızlarımızla vasiyetin yerine getirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. İnşallah vakıf şartlarını yerine getirerek bundan sonra başlayacak memleketimiz adına işlerden yüce Allahın izniyle kolaylıklar sağlaması için dualar edeceğiz.

EMET SAĞLIK TURİZMİ FİZİBİLİTE RAPORLARI HAZIRLANDI… EKO TURİZM KAPSAMIND AYERLE YÖNETİM OLARAK YENİ YATIRIMLARA GİRECEĞİZ

Emet termal zengini bir ilçemizdir. Emet Kaymakamlığı   vasıtası ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi rektörümüz sayın Prof. Dr. Vural Kavuncu himayelerinde  Emetimizin termalde sağlkı fizibilite raporları hazırlandı. Bu raporlarda ilçemiz adına ön plana çıkan eko turizmde yerle yönetim olarak üzerimize düşeni yapacak, ve bu alanda projelerimizi hayata geçireceğiz. Emet Eğrigöz iki  taş kanyonu  ve bungalow evler, ihalesi yapılan Emet Yeniceköy tahtalı göleti 11 adet bungalow ev ve restoran çalışmalarına entegre olarak bizlerde daha çok apart turizmine yönelik projelerimizi geliştirerek, apartlar ve yüzme havuzlarını ilçemize kazandıracağız. Böylece bölgemizde termal ve doğa turizmini dahada geliştirme hedeflerini gerçekleştirmek için çalışacağız.

EMKOYA DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYORUZ

Emet Kadın girişimcilerimizden oluşan EMKO kooperatifimizin üyelerini artırma ve daha çok sayıda yerli üretici kadınlarımıza destek vererek aile ekonomilerine katkı sağlamaları adına çalışmalar yapıyoruz. Emet tarhanası,ekşi tarhana, erişte, çini vb. ürünler yapan kooperatif üyelerimizin etkin satış sağlamaları adına Pazar desteği veriyoruz. Bu amaçla Türkiye kooperatifler fuarında Emko’nun yer alması için gerekli destek ve çalışmaları yaptık. Kütahya bölgemizde örnek kadın kooperatifimizin büyümesi adına belediyemiz ve ilçemizdeki kamu kurumları bazında satış desteği sağlıyoruz.

Bu alanda ilçemiz ürünlerinin markalaşması, daha etkin Pazar ve satış için kooperatifimize desteğimiz artarak devam edecektir.

 

EMET ÇAYI KANAL PROJESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI

Emet Çayı İslahı,kanal projesi,taş tahkim vb konularında hazırlanan Emet çayı kanal projemizdede adım adım ilerliyoruz. Çayın ıslahı yanında  yapılacak kanal ve civarında konuşlandırılacak sosyal tesisler ile doğayla içiçe  mekanlar oluşturmayı hedefliyoruz.

 

BU ÇALIŞMALARIMIZI YAPARKEN  İLKEMİZ;İŞİMİZİ ÖYLE GÜZEL YAPALIMKİ HALKTA RAZI OLSUN,HAKTA…

Sosyal Belediyecilik anlayışımız gereği halkımızın yaşamlarına dokunmaya devam ederken diğer yandan modern şehirciliğin gereğini yerine getirerek Emet alt yapı ve üst yapı çalışmalarını hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki dönemler ilçemiz belediye çalışmaları adına yoğun bir çalışmaya sahne olacak. Bunun yanında başta termal yatırımları olmak üzere tüm projelerimizi hayata geçirerek, Kütahyamızda, bölgemizde örnek, modern bir ilçe özlem ve hedefimizi Allahın izniyle gerçekleştireceğiz.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği