El birliği ile üstesinden geleceğiz
300x250

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ( KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni tip Koronavirüse karşı tüm önlemlerini aldı. Halkın da Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan önlemleri yerine getirmesi durumunda,  el birliği ile en yakın zamanda bu salgının üstünden geleceğiz. 

KSBÜ tarafından yayınlanan Kütahya Sağlık Gazetesinde yer alan bilgilere göre E.Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kovid-19 Salgınına karşı T.C. Sağlık Bakanlığının yayınladığı güncel rehberleri takip ederek bir dizi önlemler aldı. Bu doğrultuda hem ana bina hem de ek bina acil servislerinde yer alan ve 24 saat hizmet veren salgın hastalık poliklinikleri oluşturuldu. Sağlık Bakanlığı KSBÜ E.Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesini, Kovid-19 testlerinin yapılacağı referans merkezlerinden biri seçti. Böylelikle hastalık şüphelerinin numuneleri artık ilimizde yapılabiliyor. Başta Uşak olmak üzere çevre illerin numuneleri de Kütahya'da değerlendiriliyor. KSBÜ Rektör Yardımcısı ve Tınni, Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Deygu Perçin Renders gerçek zamanlı PCR testi ile hastalık tanısının bir kaç saat içinde konulabildiğini, bunun da erken tanı ile önlemlerin erken alınması ve tedaviye erken başlanması için bir avantaj olacağını belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından medya aracılığı ile vatandaşların Kovid-19 salgınına karşı nasıl tedbirler alacağına yönelik bilgiler paylaşılıyor. Bunlardan de en önemlisi " EVDE KAL" çağrısı. Vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları öneriliyor. Sağlık Bakanlığı Kovid-19 riskine karşı 14 kural paylaştı. Virüs riskine karşı ; "ellerinizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovalayarak yıkayın.Ellerinizle gözlerinize, ağzınıza ve burnunuza dokunmayın." gibi kurallardan bahsediliyor. Sağlık Bakanlığı bunların dışıda gençlerde Kovid-19 belirtlileri olmasa da taşıyıcı olabileceklerinin altını çiziyor. Böylelikle yaşlı ve kronik hastalara, taşıyıcı olarak virüsü aktarıp, tehdit olabildikleri vurgulanıyor. Bakanlık Kovid-19 riskine karşı güçlü bir bağışıklık sisteminin önemini belirterek, bunun için ise " bol su tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin" kuralını hatırlatıyor. 

Tüm dünyanın değişik boyutlarda yaşadığı bu küresel sorunda ulusal mücadele veriliyor.Kütahya'da da ilgili tüm kuruluşlar üzerine düşeni yapma sorumluluğunu taşıyor ve yerine getiriyor. Bu mücadelede en önemli ayağın, hastalıktan korunma ve az kişinin enfeksiyona maruz kalması olduğu bilinciyle, vatandaşların evde kalarak ve önlem alarak sorumluluk üstlenmesi gerekiyor. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği