DUMLUPINAR ŞEHİDLİĞİNDE  SABAH NAMAZI BULUŞMASI
300x250
Kütahya İl Müftülüğünce Büyük Zaferin 100. yılında , Dumlupınar Şehidlik alanı yanında " İlahi Huzurda Ecdadın Yolunda " ismi ile Sabah Namazı Buluşması yapıldı.
Programa Kütahya Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş , İl Müftü Yardımcısı Mustafa Karaman ve Tahsin Ekim , Dumlupınar ve Aslanapa ilçe müftüleri, il ve ilçelerden gelen katılımcılar ile alanda kamp kuran vatandaşlar katıldı.

Sabah Namazı Buluşması şehitlikte sabah ezanı ile başladı. Çifte ezan şeklinde okunan ezan-ı muhammedi ile şehidlik yankılandı.
Namaz öncesi hocalar tarafından Yasin-i Şerif okundu.
Sabah Namazın Ayasofya Camii baş imam-hatibi Ferruh Muştuer kıldırdı. Ardından sabah zikri ifa edildi.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş aşr-ı şerif okuduktan sonra , sabah sohbeti ve duasını yaptı.
Müftü Demirtaş , Milli Mücadelenin 100.yılında , kahraman ecdadımız ile aynı his ve heyecanda olduğumuzu belirtmek ve onlara dua etmek üzere bu program icra edildi. Demirtaş, “Ordusuna peygamber ocaği , askerine mehmetçik isimini veren , İstiklal Marşına hak ve hakikatı, şehadeti , özgürlüğü, mabedi ve ezan sevgisini yerleştiren bu aziz milleti iki cihanda aziz eylesin”, dedi.
Program sonrası katılımcılara sabah çorbası ikram edildi.

Programa Ayasofya Camii imam-hatibi Ferruh Muştuer, Selman Ağa Camii imam-hatibi Selman Kızmaz ,Kütahya Ulu Camii Müezzin Kayyımı Beyti Haylaz , Fatih Alp Arslan Özen, Kadir Candan , okuyucu olarak katıldılar.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği