DPÜ’nün Yardım Tırı İdlib’e Uğurlandı
300x250

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH) iş birliği ile Suriye’nin İdlib kentindeki ihtiyaç sahipleri için başlatılan “Kış Kapıda Yalnız Bırakma” adlı yardım kampanyasıyla toplanan yardım tırları törenle yola çıktı.

Kütahya İHH İnsani Yardım Vakfı'nın başlattığı Kış Kapıda Yalnız Bırakma kampanyasında toplanan yardım malzemeleri İdlib’e gönderildi.

Çiniciler Çarşısı önünde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Atilla Batur, Kütahya Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, İHH Kütahya Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar ve üniversite personelleri katıldı.

PROF. DR. UYSAL: TÜM İNSANLIĞIN BİZİM MEDENİYETİMİZE İHTİYACI VAR

Törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal, şunları söyledi:

Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Bu hizmette emeği tüm vefakâr iş insanlarına ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim medeniyetimiz insan odaklı bir medeniyettir. Bunu dün gösterdiğimiz gibi bugün de gösteriyoruz. Aziz milletimiz dünyadaki tüm ülkelerden daha fazla insani yardım yapmıştır. Ülkemiz dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinden daha fazla yardım yapmıştır. Dünyanın, tüm insanlığın bizim medeniyetimize ihtiyacı var. Biz inadına, insanlık diyoruz. Düşmüş, yolda kalmış insanlara sahip çıkıyoruz. Üniversitemiz geçen yıl da İHH tarafından düzenlenen kampanyaya sahip çıktı ve desteklerini gösterdi. Elimizden geldiği kadar bu yardımları devam ettirmeye çalışacağız.

Üniversitemizde yaklaşık 100 farklı ülkeden 8.000’e yakın öğrenci var. Üniversitemiz, Suriye başta olmak üzere tüm dünyadan öğrenci alıyor. Darda kalmış, yolda kalmış, eğitimden mahrum bırakılmış, ülkesini terk etmiş öğrencilere de sahip çıkıyoruz. Biz doğruyu yaptıkça, mazlum ve masumun yanında oldukça Allah da bizi muvaffak edecek. Rabbim hepinizin yar ve yardımcısı olsun.

YENİPAZAR: DPÜ BİZİMLE GÖNÜL BİRLİKTELİĞİ YAPTI

Dernek Başkanı Mustafa Yenipazar da düzenledikleri yardım kampanyasında yaptıkları iş birliğinden ve yapılan bağışlardan dolayı memnun olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

Öncelikle bu soğuk kış gününde bu hayır kervanını yola uğurlamak üzere programımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. İki ay önce “Kış Kapıda Yalnız Bırakma” diyerek Suriye’ye yönelik bir yardım kampanyası başlatmıştık. Yaklaşmakta olan kışla birlikte ortaya çıkan ihtiyaçların tespitini yaptık ve incelemelerde bulunduk. İdlib burada yaşadığımız kıştan farklı bir kış yaşamıyor, her ne kadar güneyde olsa bile kırsal bölge olduğu için kışları çetin geçiyor.  

Yardım tırlarımızın içerisinde un, kömür, kuru gıdalar, battaniye ve gidecek eşyaları var. Bunlar bölge için hayati ihtiyaçlar. Sadece Kütahya’dan değil, Türkiye’nin bütün illerinden yardım tırları yola çıkıyor. Ben tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından içerisinde un, kömür, kuru gıda, battaniye ve giyecek eşyalarının yer aldığı tırlar, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere İdlib’e uğurlandı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği