DPÜ’de Üstün Zekalı Çocuklarla Geogebra Keşfi Etkinliği
300x250

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Üstün Zekalı Çocuklarla Geogebra Keşfi başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.

Fakülte akademisyenlerinden Arş. Gör. Gamze İnci'nin danışmanlığında 16 üstün zekalı çocuğun öğrenim gördüğü projenin kapanış törenine Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Terzi, akademik ve idari personel ve davetliler katıldı.

Projeyle ilgili açıklamlarda bulunan Arş. Gör. İnci şunları söyledi:

Yürütücülüğünü Eğitim Fakültemizin öğrencileri Feyza Nur Aylanç ve Zehra Acar'ın yaptığı 2209 A-TÜBİTAK kapsamında desteklenen 'Geogebra Destekli Farklılaştırılmış Matematik Etkinliklerinin Üstün Zekalı Öğrencilerin Yaratıcılık Becerilerine Etkisi' projesi kapsamında 5, 6 ve 7. sınıf düzeylerinden 16 üstün zekalı öğrenciye Fibonacci dizisi, örüntü, fraktal ve altın oranın vurgulandığı eğitimler vererek bu öğrencilerin yaratıcılık yeteneklerini geliştirmeye çalıştık. Proje kapsamında bilgisayar laboratuvarı çalışmaları, test çalışmaları, yaratıcı drama etkinlikleri gerçekleştirdik.

PROF. DR. UYSAL: BÜTÜM BİLİMLERİN TEMELİ MATEMATİKTİR

Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Kâzım Uysal, katılımcılara hitaben şunları söyledi:

Anlamlı bir etkinlikte bir aradayız. Üniversite - Kamu iş birliği oldukça önemli. Özellikle Millî Eğitim Müdürlüğüyle yapılan iş birliği eğitim açısından önemli. Matematik oldukça önemli bir bilim dalı fakat istenen seviyede değiliz. Proje başlığını görünce duygulandım ve heyecanlandım. İnsanlardaki o yaratıcılık duygusunu, kabiliyetini ön plana çıkarmak insani bir görevdir. Bu kabiliyet ne kadar yeşertilirse insan o derece üretken olur. Tüm canlılardan bizi ayıran temel özellik budur. Diğer canlıların kabiliyetleri sınırlı, bülbül 1000 yıl önce nasıl yuva yapıyorsa, şimdi de aynısını yapıyor. Diğer canlılar nasıl bir öğreti varsa onu uygular. İnsana yaratıcılık özelliği verilmiş. Allah, kendi yaratıcılığına insanı adeta ortak etmiş. Değiştirme yetkisi vermiş, bu görevi omzumuza yüklemiş. İnsan yaratılışa müdahale ediyor, bazen iyi yönde, bazen kötü yönde sistemi değiştiriyor. Bu yetki sadece insanda var.

Bu proje, insandaki o çekirdekler hükmünde olan, duyguları, özellikleri yeşertmeyi amaçlamıştır. Bütün bilimlerin temeli matematiktir. Zekânın gelişmesi bir nevi problem çözmeye bağlıdır. Bu projede yapılan iş budur. Eğer bir sistem varsa ve bu sistem çökmüyorsa bu güçlü bir matematik olduğunun delilidir. Varlıklar âleminde çok güçlü bir matematik, fizik varsa o zaman fiziği bilen, matematiği bilen bu hesapları yapan hatta uygulayan birisi var, yaratıcı var. İşte yaratıcı da bizi kendine muhatap etmek için bize bu yaratıcılık özelliğini vermiş. Ben bu projeye emek veren herkesi tebrik ediyorum. Bu ve benzer projelerin üniversitemizde devam etmesini arzu ediyorum.

PROF. DR. TERZİ: BİR HAFTA BOYUNCA GÜZEL BİR PROGRAM OLDU

Dekanı Prof. Dr. İrfan Terzi ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Bir hafta boyunca çok güzel bir program oldu. Hepinizi tebrik ediyorum, fedakârlık etmeden bir şey olmuyor. Bu çocuklarımız da çok iyi yerlere gelecek. Kâinatta ne varsa ölçüyle yaratılmıştır. Bütün bitkilerde ve hayvanlarda dahi ölçü vardır. Çocuklarımız bunu gördüler. Bir resim çizerken, bir bina yaparken buna göre yapıyorlar. Ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Etkinliğin ardından projenin yürütücüleri olan öğrenciler, proje süresince kendilerine her türlü desteği veren Rektöre, Dekana ve Arş. Gör. İnci'ye teşekkürlerini sundular. Yaratıcılığa ve eğitime dikkat çeken Rektör Uysal öğrencilere bu yönde çalışmalarını sürdürmeleri konusunda tavsiyede bulundu. Bu tür projelere kapılarının her zaman açık olduğunu belirten Dekan Terzi ise öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Etkinlik, Uysal ve Terzi'nin projede eğitim alan öğrencilere katılım belgelerini sunmasının ardından sona erdi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği