DPÜ Pazarlar MYO’da Yeni Lezzetler Yarıştı
300x250

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulunda düzenlenen ve 10 grup hâlinde 23 öğrencinin katıldığı Yeni Gıda Geliştirme Yarışması’nda birinciliği üç öğrencinin hazırladığı Avokado Soslu Karabuğday ve Kinoalı Mantı aldı.

DPÜ Pazarlar Meslek Yüksekokulunda Yeni Gıda Geliştirme Yarışması düzenlendi.

MYO binasında Gıda Teknolojisi programında görevli Öğr. Gör. Meryem Akbaş’ın Meyve ve Sebze Teknolojisi dersi kapsamında düzenlenen yarışmada 2. sınıf öğrencileri yarıştı. Pazarlar Kaymakamı Ferhat Gür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Batur, Pazarlar MYO Müdürü Prof. Dr. Semra Durmuş Acer ile MYO Müdür Yardımcıları ve öğretim görevlilerinin değerlendirme kurulu üyesi olarak yer aldığı yarışmada çölyak hastalığı konusunda farkındalık yaratmak ve Gıda Teknolojisi programı öğrencilerine alanı ile ilgili deneyim kazandırmak amaçlandı.

10 gruba ayrılan 23 öğrencinin yarıştığı etkinlikte, 10 farklı lezzet yarıştı. Yarışmada Sena Takabay, Hatice Öcal ve Aslınur Altınay’ın Avokado Soslu Karabuğday ve Kinoalı Mantı’sı birinciliği alırken, Billur Tuğ’un hazırladığı Fonksiyonel Kış Çayı ve Glütensiz Kek ikinciliği, Seher Öztürk, Huriye Parlayan ve Sedanur Kılıç tarafından hazırlanan Glütensiz Sufle ise üçüncülüğü elde etti.

Öte yandan yarışmanın ardından açıklamalarda bulunan Kütahya Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci, 1. olan gruba 1.000 TL, 2. olan gruba 750 TL ve 3. olan gruba ise 500 TL’lik para ödülü verileceğini duyurdu.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği