DPÜ Mühendislik Fakültesinden Uluslararası Proje Başarısı
300x250

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Maden Mühendisliği öğretim üyelerinden Prof. Dr. Oktay Şahbaz’ın geliştirdiği ’Standardization and Digitalization of Rescue Education in Mining’ projesi, Avrupa Birliği’nden fon almaya hak kazandı.

Madenlerde arama kurtarma eğitiminin standartlaştırılması ve dijitalleştirilmesini amaçlayan Standardization and Digitalization of Rescue Education in Mining başlıklı proje, Avrupa Birliği Stratejik Ortaklıklar Programının yaptığı değerlendirme sonucunda Mesleki Eğitim alanından fon elde etti. Avrupa’da madencilik için bu alanda alınan ilk projelerden biri olma özelliğindeki çalışmada, Portekiz’den Porto Üniversitesi, İtalya’dan Salerno Üniversitesi, Polonya’dan AGH Üniversitesi ve Balıkesir’den madencilik lisesi de ortaklar arasındadır. 

30 ay sürecek proje önemli ayrıntılara sahip. Mühendislik Fakültesinden yapılan açıklamada yer bilen bilgilere göre, öncelikle arama kurtarmada çalışacakların bilgi düzeyleri ve gereksinimleri ilk defa mühendisliğin yanında, psikoloji, sosyoloji ve eğitim bilimleri yaklaşımları da kullanılarak belirlenecek ve sistematik bir şekilde arama kurtarma eğitim programı geliştirilecek. Faaliyet öncesi ve sonrasında uygulanacak “Mental Sağlık Koruma Yaklaşımları Kitapçığı” ile “Yeni Teknoloji VR-CAVE Simülatörünün Geliştirilmesi” ise proje için önemli çıktılar olacak. Böylece arama kurtarma alanında çalışacak, katkı sunacak kişilere pedagoji ve teknoloji kullanılarak ileri düzeyde eğitimler verilme olanakları sağlanacak.

PROF. DR. ŞAHBAZ: İLGİLİ KURUMLARIN DESTEĞİYLE DAHA DA BÜYÜYECEK BİR PROJE

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Oktay Şahbaz, yaptığı açıklamada fikre destek olan Türkiye Ulusal Ajansı’na teşekkür etti. DPÜ, ülkemiz ve Avrupa için fayda üretmek adına çalışmalara devam edileceğini, ayrıca projenin, arama kurtarma eğitimi alanında Kütahya Dumlupınar Üniversitesini bir cazibe merkezi yapmak için potansiyel oluşturduğunu söyleyek bu hedefin tüm kurumların katkılarıyla gerçekleştirilebileceğini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Şahbaz, proje kapsamında Üniversitenin Afet ve Acil Durum Yönetimi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DPÜ AFAMER) Müdürü Prof. Dr. Hakan Aykul’un ilgili mercilerle görüşmeye başlayarak projenin etkisini artırmada önemli bir işlevi yerine getirdiğini ve bu etkinin herkesin desteğiyle genişleyeceğini vurguladı. 

PROF. DR. KARAGÜZEL: ÇALIŞMALARIMIZIN KARŞILIĞINI ALMAYA BAŞLADIK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Karagüzel ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

Bir süredir Avrupa Birliği Fonlarından yararlanmak ve bunları ülkemiz adına katkıya dönüştürmek için yaptığımız çalışmaların meyvesini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Uluslararası projeler için çalışmaya devam edeceğiz ve bu minvalde çalışacaklara da daha önceden olduğu gibi şimdi de kapılarımız açık. Ülkemiz AB fonlarından yararlanmak için ciddi bütçeler yatırdı. Bizlere düşen ise doğru projelerle yatırılandan fazlasını geri almak olmalı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği