DPÜ Genel Sekreterliğine Eyyüp Bilen Getirildi
300x250

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Genel Sekreterlik görevini yürüten Miktat Bektaş’ın emekli olmasının ardından Strateji Geliştirme Daire Başkanı Eyyüp Bilen, Genel Sekreterlik görevine getirildi.

Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen devir teslim törenine, Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muammer Gavas, Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Atilla Batur, Genel Sekreterlik görevini devreden Miktat Bektaş ile bu görevi devralan Eyyüp Bilen, daire başkanları ve idari personeller katıldı.

PROF. DR. UYSAL: EYYÜP BEY'İ GENEL SEKRETERLİK GÖREVİNE LAYIK BULDUK

Törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal duygularını şöyle ifade etti:

Genel Sekreterlik görevini devreden Miktat Bektaş'a, Üniversitemize bu makamda verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederim, Genel Sekreter Vekilliği görevine getirilen Eyyüp Bilen'in de aynı başarıyı sürdüreceğine inanıyorum. Allah, Miktat Bey'e uzun ömürler versin ve kendisine bundan sonraki yaşamında istediği gibi mutlu huzurlu bir emeklilik yaşamı nasip etsin inşallah. Strateji Geliştirme Daire Başkanımız Eyyüp Bey'i bu göreve layık bulduk. Kendisi özellikle hesap kitap konusunda gayet başarılı bir arkadaşımız. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Alınan bu kararın üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.

BEKTAŞ: EYYÜP BEY'E BAŞARILAR DİLİYORUM

Prof. Dr. Uysal'ın ardından söz alan Miktat Bektaş, genel sekreterliğin zor bir görev olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

Bu bir bayrak yarışı. Sırası gelen, yeni kişiye görevini devreder. Kendi kendime ve görev sınırlarımı dâhilinde üniversitenin taşınır ve taşınmazlarını kendi malım gibi korudum mu, kul hakkı yedim mi, yanlış sözler söyledim mi, 'devletin malı deniz' anlayışını yıkabildim mi diye soruyorum. Ancak bu sorgulamaların sonu yok. Zerre kadar iyi davranışımızın da zerre kadar kötü davranışımızın da karşılığı olacağını biliyorum. Adeta bir ateşten gömleği çıkarmanın huzuru içindeyim. Göreve yeni gelen arkadaşım Eyyüp Bey'e başarılar diliyorum. Kendisinin bizim dönemimizden daha iyi bir yönetim sergileyeceğine inanıyorum. Hepinize selamlarımı sunuyorum.

BİLEN: BU GÖREVİ LAYIKIYLA YÜRÜTECEĞİM 

Genel Sekreterlik görevini devralan Eyyüp Bilen ise şunları söyledi:

Bu görevlendirmeden bu sabah haberim oldu. Adeta dizlerimin bağı çözüldü. Şu an çok heyecanlıyım. Elimden geldiğince özverili biçimde ve kurumumuz için gereken tüm fedakârlıkları yaparak bu görevi layıkıyla yürüteceğim. Bu yolda tüm arkadaşlarımdan da destek istiyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Devir teslim töreninin sonunda Rektörümüz, Eyyüp Bilen ve Miktat Bektaş'a çiçek takdiminde bulunarak kendilerine ve katılımcılara teşekkürlerini sundu. Daha sonra Genel Sekreterlik makamında yapılan törenle Miktat Bektaş, görevini Eyyüp Bilen'e devretti.

EYYÜP BİLEN KİMDİR?

1968 yılında doğan Bilen, üniversiteyi 1985-1989 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Afyon İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünde okudu. 2016-2017 yılları arasında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalı Başkanlığında yüksek lisans yaptı. 1990 yılı 24 Ocak tarihinde Eruh Mal Müdürlüğünde muhasebe memuru olarak göreve başladı. 1997-1999 yılları arasında Mardin Mazıdağı ilçesinde saymanlık müdür yardımcısı, 1999-2001 yılları arasında Mazıdağı ilçesinde Mal Müdürü, 2001-2003 yılları arasında da Mardin Nusaybin ilçesinde Mal Müdürü olarak görev yaptı.

2003 yılında Erzurum Katma Bütçeli İdareler Saymanlığına Saymanlık Müdürü olarak atandı. Erzurum Sağlık Kurumları 2 nolu Döner Sermaye Saymanlığında 2008 yılına kadar Saymanlık Müdürü olarak görev yaptı. 2008 yılı Temmuz ayında Edirne Sağlık Kurumları Döner Sermaye Saymanlığına Saymanlık Müdürü olarak atandı. 2012-2013 yılları arasında Edirne Muhasebe Müdürü olarak görev yaptı. 

5 Mayıs 2017 tarihinde yapılan Defterdar Yardımcılığı yazılı sınavında Türkiye 1.si ve 31 Mayıs 2021 tarihinde yapılan Defterdar Yardımcılığı mülakat sınavında da yine Türkiye 1.si olmuştur. Kütahya Kurumlar Döner Sermaye Saymanlığında Saymanlık Müdürü görevinde bulundu. 6 Şubat 2020 tarihinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesine Fakülte Sekreteri olarak 14 Kasım 2020 tarihinde ise Strateji Geliştirme Daire Başkanı olarak atandı.

Eyyüp Bilen evli ve dört çocuk babasıdır.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği