DPÜ AFAMER Servis Aracı Şoförü Sınavları Yapacak
300x250

Kütahya Dumluğınar Üniversitesi Afet ve Acil Durum Yönetimi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DPÜ AFAMER) bünyesinde kurulan ve Türk Akreditasyon Kurumu ile Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olarak tanınan Personel Belgelendirme Birimi (AFAMERPER), Servis Aracı Şoförü sınavlarını yapmak üzere yetkilendirildi.

DPÜ AFAMER Personel Belgelendirme Birimi, Orman Üretim İşçisi ve Servis Aracı Şoförü sınavlarını yapmak üzere yetkilendirildi.

Merkez Müdürü Öğr. Gör. Ahmet Danış, Servis Aracı Şoförü sınavlarının Üniversitenin Evliya Çelebi Yerleşkesinde gerçekleştirildiğini ve Personel Belgelendirme Birimi'nin Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olarak tanındığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Okul Servis Araçları Yönetmeliğine göre 3 Eylül 2021 tarihinden itibaren servis aracı kullananlar, Mesleki Yeterlilik Belgesini almak zorunda. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği arasında yapılan anlaşmaya göre sınav ücretleri Hibe Programı kapsamında iade edilecek. Hibe bütçesinin sınırlı olmasından dolayı şoförlerimizin bu fırsattan yararlanmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıntılı bilgi almak veya başvuruda bulunmak isteyen şoförlerimizin Üniversitemizin Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde hizmet veren AFAMERPER’e bekliyoruz."

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği