Doğal Dengeyi Bozmadan Tırtıllarla Mücadele ​
300x250

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğü sınırının Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafında kalan İnegöl İşletme Müdürlüğüne ait kayın ormanlarında yoğun şekilde belirlenen Kızıl Kuyruklu Kayın Tırtılı ile ilgili incelemeler yapmak üzere Kütahya’ya gelen heyet çalışmalarına başladı.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ev sahipliğinde; Orman Zararlıları ile Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Hakan Ragıpoğlu, Düzce ve Bursa Orman Fakülteleri Orman Zararlıları ile Mücadele Öğretim Üyeleri Dr.Beşir Yüksel, Doç.Dr.Oğuzhan Sarıkaya, Şube Müdürleri ile Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü teknik ekibinden oluşan heyet Domaniç ormanlarında incelemelerde bulundular.

Bölge Müdürü Hasan Keskin yapılan çalışmalarda; “Kızıl Kuyruklu Kayın Tırtıl zararlısının etkin olduğu alanları tespit ederek, haritalarını çıkardıklarını belirtti. Keskin; “ Zararlının yırtıcılarının laboratuvarlarda üretilmesini sağlayarak zararlının görüldüğü alanlara bu yırtıcıları salacağız. Ve bu yolla da popülasyonun dengelenmesini sağlayacağız. Zararlı böcek ile etkin mücadele yapmak amacıyla ilk etapta silvikültürel müdahalelere öncelik vereceğiz. Sık olan ormanlık alanlarda seyreltme ve aralama çalışmalarına başlayacağız. Saha genelinde kışı toprakta geçirdiği bilinen böceğin pupalarını mekanik mücadele kapsamında toplayıp, erginleşmesini önleyerek popülasyonunun düşürülmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Çevreye zarar vermeyen Bacillus bakterisi uygulamasının da yapılacağını belirten Hasan Keskin, tırtılın yapraklı ağacın yaprağını yediğini, ağacın kendisine zarar vermediğini söyleyerek, araştırma ve çalışmaların tüm hızı ile devam ettiğini dile getirdi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği