Doğa İle Kucaklaşmak İçin Porsuk Mesire Yeri
300x250

Frig vadisi içerisinde yer alan ve Porsuk çayı kenarında bulunan 150 dönümlük Porsuk Mesire Alanı Kütahya’lı vatandaşların uğrak yeri olmaya aday.
Dört mevsim piknikçilerin tercih edeceği bir yer olarak tasarlanan Porsuk Mesire Yeri Kütahya Beylerbeyi Tarih Araştırmaları Çevre ve Eğitim Derneği tarafından Orman Genel Müdürlüğünden 29 yıllığına kiralandı.
Kütahya-Eskişehir karayolunun 30. kilometresinde yer alan mesire alanında kır lokantası, mescit, büfe, çeşme, çocuk oyun alanı, piknik masaları ve kamelyalar yer alıyor.
Vatandaşların şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, tabiatla bütünleşmesini sağlayacak olan mesire alanı aynı zamanda Eskişehir- Kütahya- Bilecik illeri içinde büyük bir sayfiye yeri olmaya aday iken, İstanbul-Antalya karayolunun üzerinde bulunması itibari ile de Kütahya ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor.
Bölge Müdürü Hasan Keskin, bölge sakinlerinin ihtiyacına cevap verecek nitelikte bir mesire alanı yapıldığını belirtirken, gelen vatandaşlardan tek isteklerinin, tabiatı korumakla görevli olduklarının bilinci ile ve gelecek kuşaklara bu alanı tertemiz bir şekilde bırakabilmek için çöplerini bırakmamaları olduğunu söyledi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği