Devlet kurumlarından kablo çalan çete yakalandı!
300x250

Emet ve Tavşanlı’da devlet kurumlarından kablo çalan hırsızlar Jandarmanın Dedektiflerinin çalışmasıyla yakalandı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3'ü tutuklandı. 

 

Konuyla ilgili olarak Kütahya İl Jandarma Komutanlığından verilen basın bilgi notunda şu açıklama yer alıyor ;

*1.* Emet İlçesi, Bahatlar Köyü mülki sınırları içerisinde 26.05.2023 günü Eti Maden Bor'a ait elektrik kablosu ve çelik halatlar ile Tavşanlı ilçesi Tepecik beldesi mülki sınırları içerisinde faaliyet gösteren Güneş Enerjisi Santralinde bulunan kabloların çalınması olayı ile ilgili işletme yetkilileri tarafından Komutanlığımıza müracaatta bulunulmuştur.

*2.* Kütahya İl J.K.lığı JASAT *(Jandarmanın Dedektifleri)* ve İlçe J.K.lıklarınca yapılan istihbari ve saha araştırmaları, güvenlik kameralarından yapılan takip sonucu söz konusu olayın *A.A (2001 d.lu), F.K. (1985 d.lu), A.K (1985 d.lu) ve N.K (1980 d.lu)* isimli şahıslar tarafından 43 HA … plakalı ve 43 KC … plakalı araçlar ile gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Adı geçen şahıslar ve çaldıkları *(514)* metre makaralı çelik halat ,*(15)* metre bakır kablo ve *(1)* adet demir kesme makası yapılan operasyon sonucunda ele geçirilmiştir.

*3.* Gözaltında bulunan şüpheliler 27.05.2023 tarihinde mevcutlu olarak adli makamlara sevki sağlanmış olup, şüphelilerden *N.K isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer şüpheliler A.K, F.K, ve A.A çıkarıldığı hakimlikce tutuklanarak* Tavşanlı T Tipi Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği