Çöp toplama işi artık Belediye’nin
300x250

Kütahya ve bazı ilçelerinde 29 yıllığına çöp toplama işinin verildiği firma ile olan sözleşme Katı Atık Birliği’nin meclis kararı gereğince 15 Eylül itibariyle feshedildi. Çöp toplama işinin bundan sonra Belde A.Ş. aracılığıyla yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Artık çöp toplama işinin muhatabı doğrudan belediyemiz olacak. Kadro tamamlanıncaya kadar birkaç haftalık bazı aksamalar olabilir ama vatandaşlarımız rahat olsun” dedi

Geçtiğimiz hafta çıkan işçi alımıyla ilgili mülakat sürecinin tamamlandığını bildiren Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık “ Belde AŞ’ye başvuran hemşehrilerimiz arasından şartları uygun olanlar çöp toplama hizmetini vermeye devam edecek. Diğer belediyeler de çöplerini kendi toplayacak. Hazırlıklarımız sürüyor. Daha önce İş-Kur üzerinden ilana çıkmıştık. Müracaatlar bitti ve işçilerimizin mülakatı yapıldı. Şimdi güvenlik soruşturması sürecindeyiz. Bundan sonra tranfer işini Katı Atık Birliği yapacak, onun da ihalesi tamamlandı. 3 ay süreyle bu işi yapacak firmalar da hazırlıklarına devam ediyor.             Daha sonra da Kütahya merkezde toplanan çöplerin ön ayrıştırması, enerji üretimi ve imhası ile ilgili ayrı bir paket ihaleye çıkacağız “ açıklamasında bulundu.

İş başvurusunda bulunan vatandaşların sabırlı olmaları gerektiğini ifade eden Prof.Dr. Alim Işık;” Sadece bizim mülakat yapmamız yetmiyor. Bu işi yapabileceğine inandığımız tecrübeli arkadaşlarımızın güvenlik soruşturmalarının tamamlanması gerekiyor. Ondan sonra da nasip olan arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz. Keşke 1 kişiye karşılık başvuran 41 kişinin 41’ini de işe alabilseydik. Maalesef öyle bir imkanımız yok. Gönlümüzden geçen memleketimizdeki herkesin evine alın teriyle ekmek götürmesinden yanadır” dedi.

Çöplerin toplanmasıyla ilgili vatandaşların telaşlanmaması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Işık, tüm hazırlıkların yapıldığını, çöp hizmetlerinin aynı şekilde devam edeceği belirtti. Bundan sonra çöp toplama işinin muhatabı Belediye olacaktır diyen Başkan Işık, “kadro tamamlanıncaya kadar birkaç haftalık bazı aksamalar olabilir ama vatandaşımız rahat olsun. Bundan sonra vatandaşımız çöpünü kendi Belediyesi toplayacağı şekilde, kimseye kızmadan ve alınganlık göstermeden doğru yere atsın ve doğru şekilde ayrıştırılsın. Hep beraber Kütahya’yı temiz bir şehir yapalım” açıklaması yaptı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği